Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 812 Özel Versiyonu 9.500 RPM çevirebiliyor

Ferrari 812 Özel Versiyonu 9.500 RPM çevirebiliyor 9

Ferrari 812 heyecan verici olan özel versiyonu ile ortaya çıktı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari 812 Superfast “Versione Speciale” 6.5 lirelik V12 motoru ile kendisini gösterdi. Bununla birlikte model sahip olduğu bastırma gücü ile birlikte inanılmaz performansı kullanıcılara sağlamayı hedeflemekte.

Model Ferrari Berlinetta V12 modelinin güçlendirilen daha güçlü ve daha hafif versiyonu olarak görülmekte. Bununla birlikte model 5 Mayıs’ta görücüye çıkacak olan 812 Superfast modeli içerisinde yer alacak sınırlı versiyonlardan birisi.

Ferrari 812 Superfast Versione Speciale teknik özellikleri

Model motor tarafında 6.5 litrelik V12 motora sahip. Bununla birlikte modelin motoru 9.500 devir çevirebilmekte . Modelin gücü bu sayede 817 beygir seviyelerine kadar yükselebilmekte.

Model için güç ünitesi modifikasyonları, valf zamanlama mekanizması ve yeni bir egzoz sistemi gibi temel bileşenlerin yeniden tasarlanması gibi geliştirme süreçleri mevcut. Bununla birlikte marka model ile ilgili herhangi bir performans verisini henüz açıklamamakta.

Yeni güç çıkışı, şasi geliştirmeleri ve üstyapı modifikasyonları ile model kontrollü çekiş kontrol sisteminin 7.0 sürümünün lansmanı ile de eşleşmekte.

Markanın iddiasına göre modelin hafifliği ile birlikte; inanılmaz çevik direksiyon tepkileri modelde mevcut. Bununla birlikte modelde kullanılan karbon fiber parçaların yoğunluğu modeli sağlamlaştırırken ağırlıktan da tasarruf sağlamakta.

Modelin tasarımı nasıl ?

Ferrari 812 Superfast Versione Speciale modeline baktığımız vakit elbette aerodinamik açıdan başarılı bir tasarım bizleri beklemekte. Bununla birlikte model oldukça iyi düzeyde bastırma kuvvetine sahip. Ayrıca model sahip olduğu hava girişleri ve geniş çene ayırıcısı ile ön tarafta oldukça işlevsel bir tasarıma sahip.

Arka tarafa geldiğimiz vakit bizleri daha büyük hava akışı tünelleri ve egzoz konfigürasyonuna sahip yeni bir difüzör düzenlemesi mevcut. Ayrıca modelin arka tarafında daha büyük bir spoyler yer almakta.

Son olarak iç kısma baktığımız vakit gösterge paneli ve kapı kaplamaları oldukça tanıdık görünmekte. Bununla birlikte modelin kapı panelleri yeniden tasarlanmakta. Bu sayede daha hafif.

“Geely Xingyue L yeni amiral gemisi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version