Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 812 Competizione resmi olarak duyuruldu

Ferrari 812 Competizione resmi olarak duyuruldu 11

Ferrari 812 Competizione, Competizione A modelleri resmi olarak duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari 812 modelinin yeni versiyonu olan Competizione, Maranello tarafının en güçlü yanmalı motoruna sahip. Model ilk olarak karşımıza geçtiğimiz ay çıkmıştı. Bununla birlikte model bugün resmi olarak tanıtıldı.

Yeni versiyonun tanıtılması ile birlikte 812 Superfast ve GTS modeli artık eskidi. Artık yeni güncel versiyon 812 Competizione ve Competizione A. Bununla birlikte marka yeni performanslı coupe modelini targa muadili ile birlikte sunuyor.

Ferrari 812 Competizione teknik özellikleri

Modeller motor tarafında 830 beygir gücüne, 692 Nm tork değerine sahip 6.5 litrelik bir V12 motora sahip. Bununla birlikte tork değeri 30 Nm azalırken beygir gücü 30 beygir artmakta. Belirtmek gerekir ki model tam beygir gücünü 9.250 devir itibari ile devreye sokabiliyor. Fakat V12 motor 9.500 devir çevirebiliyor. Ayrıca bu devir değeri modeli, şimdiye kadarki en yüksek devirli Ferrari otomobili yapıyor.

Modelin ağırlığını olabildiğince düşürmek adına isteğe bağlı özellikler ile donatılan 821 Competizione modeli 1487 kilogram ağırlığında. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.85 saniye. Ayrıca modelin 0-200 km/s hızlanma süresi tarafında ise 7.5 saniye değerine sahip.

Competizione A tarafına geldiğimiz vakit ise bu versiyonun 812 GTS yerine tanıtıldığını belirtmek gerek. Bununla birlikte Competizione A modelinin performans verilerine baktığımız vakit diğer modele göre daha ağır olduğu için biraz daha yavaş olması beklenmekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki modelin sahip olduğu targa tavan karbon fiber malzemeden yapılmış.

Ferrari 812 Competizione tasarımı

812 modelinin yeni versiyonlarına baktığımız vakit elbette Ferrari tarafının inanılmaz tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte Competizione modeli sahip olduğu karbon fiber detaylar ile birlikte oldukça sportif görünüyor.

Modelin Formula 1 arabalarından türetilen aerodinamik geliştirmeler ile yola oldukça iyi basabilmekte. Bununla birlikte arka tarafta yer alan difüzör tasarımı ile birlikte modelin bastırma kuvvetini arttırmakta.

Son olarak marka henüz fiyat ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamakta. Fakat beklentiler sınırlı sayıda üretim ile birlikte modelin fiyatının bir hayli yüksek olacağı yönünde.

“2021 Citroen C4 Türkiye’de satışa sunuldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version