Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 488 Pista üzücü bir kazaya karıştı

Ferrari 488 Pista üzücü bir kazaya karıştı 11

Ferrari 488 Pista modeli karıştığı kaza ile birlikte korkuttu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dışarıdan inanılmaz görülen süper otomobillerin sürüşü elbette o kadar kolay değil. Bununla birlikte belki de modellerin sahiplerinin en büyük korkusu aracın kontrolünü kaybetmek olabilir. Çünkü yüksek beygir gücünün kontrolü tecrübesiz sürücüler için oldukça zor olabilir.

Bugün de bu tarz bir kazaya karışan Ferrari 488 Pista modeli bizlerle. Modelin sahibi Hollanda’da yolda kontrolü kaybederek ağır hasar aldı. Modelin sahip olduğu; 3.9 litrelik çift turbolu V8 710 beygirlik motor elbette modeli inanılmaz bir hale getiriyor. Bununla birlikte modelin kontrolü de bir o kadar zorlaşıyor.

Görüntülere bakıldığı vakit sürücüsün vites küçültmesi ile birlikte arka tarafın kayması sonucu sürücü kontrolü kaybederek kendisini talihsiz kaza içerisinde buluyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki lüks modelde yer alan güvenlik sistemleri çok yüksek ihtimalle kaza anında tamamen kapalıydı. Bu nedenle sürücünün modeli toparlaması çok daha zor bir hal alıyor.

Kaza ile birlikte tekrardan akıllara; yüksek performanslı otomobil üreticilerinin neden gelişmiş sürüş derslerini sunma nedeni geldi.

Son olarak markaların sunduğu sürüş eğitimlerinin, pist günü etkinliklerinin ne kadar önemi resmen gözler önüne bir kez daha serildi. Umarız bu tarz bir kaza hiçbir otomobil sürücüsünün başına gelmez.

“Ferrari Testarossa, tamamen elektrikli ve 21.yüzyıl ikonu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version