Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 488 GT Modificata 700 beygirlik gücüyle yarışlara hükmedecek!

Ferrari 488 GT Modificata

Ferrari’nin spor otomobilleri yollarda gördüğü ilgiden dolayı, İtalyan üretici motor sporlarına bir süre iyi odaklanamadı. Ancak bugün tanıtılan Ferrari 488 GT Modificata modeli ile marka, kendini tekrar motor sporlarında göstermeye başlayacağını da duyurmuş oldu. Ferrari 488 GTE ve 488 GT3 modelleri arasında yer alan yeni hiper otomobil, 488 GTE ve 488 GT3’ün en iyi özelliklerini alıyor. Ferrari, yeni modeline “ikisi arasında mükemmel bir sentez” diyor.

Ferrari 488 GT Modificata

Ferrari, yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni bir model oluşturmak için diğer iki modelin en iyi parçalarını birleştirmekle yetinmedi. İtalyan üretici, artık FIA Performans Dengesi düzenlemelerinden bağımsız motor üretmeye de başladı. Yaklaşık 700 beygirlik gücü ile FIA standartlarının oldukça üstünde yer alan hiper otomobil, gücü verimli bir şekilde kullanabilmek için karbon fiber şanzıman kutusu gibi detayları da pas geçmemiş.

Ferrari ayrıca, genel sürtünmeyi artırmadan basınç merkezini ileri kaydırarak öndeki sürtünme kuvvetini artırmak için otomobilin aerodinamiğini geliştirdi. Çoğunlukla karbon fiber kullanılan kaportanın altında 488 GTE’nin süspansiyonu var. Hiper otomobilin frenleri is Brembo ile ortaklaşa geliştirilen bir sistemden geliyor.

Ferrari 812 GTS: Dünyanın En Hızlı Convertible Otomobili

Exit mobile version