Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 296 GTB cabrio modeli kamuflajlı olarak görüldü

Ferrari tarafının yeni modeli Ferrari 296 GTB, ilk kez halka açık yollarda görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Görüntülere baktığımız model oldukça ağır bir kamuflaja sahip. Bu nedenle modelin tasarımı hakkında yorum yapmak için oldukça erken görünüyor. Bununla birlikte modelin çatısı kapalı halde görüntülenmesi bizlere coupe modelinin de temel hatlarını gösterebiliyor.

Ferrari tarafında bir gelenek olan Maranello’nun dönüştürülebilir serisinin yeni üyesi olan model Portofino M, F8 Spider, 812 GTS ve SF90 Spider ardından 296 GTS olarak adlandırılıyor. Bununla birlikte modelin Portofino modeli ile benzer olan mekanik ilişkisi göz önüne alındığında, Roma Coupe modelinin dönüştürülebilen bir seçeneğe kavuşması beklenmiyor.

296 GTB, ağırlıklı olarak SF90 Stradale modelinin genel hatlarına benzer bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin üstü açılabilen versiyonu da SF90 Spider modeline bir hayli benziyor.

Muhtemelen modelin çatısı ağırlıktan ve alandan tasarruf edilmek için alüminyum malzemeden yapılıyor. Bununla birlikte bu çatı 14 saniyelik süre içerisinde açılabiliyor. SF90 Spider modelinde olduğu gibi; 296 GTS modelinde de isteğe bağlı olarak yükseltilip alçaltılabilen bir ekrana sunulması bekleniyor.

Ferrari 296 GTB teknik özellikleri

Model güç aktarma organı tarafında; 3.0 litrelik, çift turbo şarjlı, V6 motora ve sekiz vitesli otomatik şanzımanın içinde yer alan bir elektrik motoruna sahip. Bununla birlikte model 819 beygir güce, 740Nm tork değerine sahip. Bu gücün markanın diğer cabrio modelleri ile benzer olduğundan dolayı modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.0 saniye civarında olması bekleniyor.

Henüz modelin resmi tanıtımı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bununla birlikte marka coupe ve cabrio versiyonlarını altı aylık arayla sunmayı planlıyor.

Son olarak Ferrari 296 GTB modelinin; 2022 yılının ikinci yarısı içerisinde teslimatlarına başlanması bekleniyor.

“2022 Lexus UX modeli aynı başlangıç fiyatıyla geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version