Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 296 GTB GT3 modelinin önizlemesi yapıldı

İtalyan otomobil üreticisinin en yeni süper otomobili Ferrari 296 GTB modelinin GT3 versiyonu gösterildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

296 GT3 olarak isimlendirilen otomobil 488 GT3’ün yerini alacak olan model olarak dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte Ferrari tarafının en yeni spor otomobilinin 2023 yılında piste çıkması bekleniyor.

Ferrari 296 GTB/GT3 tasarımı

296 GT3 olarak isimlendirilen otomobilin konsept çizimlerine baktığımızda; çok daha belirgin olan ayırıcı ve tamponun iki yanında bulunan detaylar ile oldukça agresif bir ön uç bizleri beyliyor. Ayrıca modelin genel tasarımının aerodinamik anlamda iyileşmeyi hedefleyen detaylardan oluştuğunu söylemek mümkün.

Ön çamurlukların üzerinde göze çarpan havalandırmalar direkt olarak göze çarparken; bu havalandırmalaron tekerlek davlumbazlarında oluşan basıncı azaltmaya yönelik olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte genel tasarım GT3 versiyonunda değişmeden kalsa da; arka taraftaki devasa difüzör ve kuğu boyunlu arka kanat ile büyütülen yan etekler ile modeli ayırt etmek mümkün.

GT3 yönetmeliklerine göre üretilecek olan model, standart versiyonda gördüğümüz altı silindirli bir motora sahip olacak. Fakat gereksinimler nedeniyle model hibrit bir aktarma organına olmayacak. Bununla birlikte tamamen Ferrari’nin Maranello HQ’sunda tasarlanan model, GT yarış takımı Oreca’nın yardımıyle geliştirilecek. Ayrıca Fransız ekip aracı üreterek çeşitli şampiyonalarda koşan takımlara destek sağlayacak. İlk geliştirme otomobilinin üretimine ise önümüzdeki aylarda başlanacak.

“2022 Toyota Camry Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version