Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 2025 yılında ilk elektrikli modeli piyasaya sürecek

Ferrari 2025 yılında ilk elektrikli modeli piyasaya sürecek 2

Ferrari 2025 yılında tamamen elektrikli olan ilk modelini piyasaya sürmeyi planlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari patronu John Elkann markanın “benzersizliği ve tutkusunu” yeni nesiller ile devam edeceğinin sözünü vermekte.

Süper otomobil üreticisi Ferrari bir süredir ilk EV modeli üzerinde çalışmakta. Fakat marka her zaman spesifik bir lansman tarihi vermeyi reddetmekte idi. Artık marka Başkan Elkann tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2025 yılında bir EV modelini tanıtmayı hedeflediklerini söylemekteler. Ayrıca Elkann şu cümleleri kullanmakta; “Maranello’daki mühendislerin ve tasarımcıların tarihimizde böyle bir dönüm noktası için hayal edebileceğiniz her şeyin bu olacağından emin olabilirsiniz. . “

AGM’de başkan Elkann; firmanın önümüzdeki aylarda üç yeni modeli de piyasaya süreceği detayını da kamuoyu ile paylaşmakta. Fakat modeller ile ilgili herhangi bir detay bizlerle paylaşmadı.

Louis Camilleri’ nin emeklilik kararı ardından; yeni CEO arayışına giren markanın bu arayış içerisinde oldukça güzel yol kat ettiğini belirten Elkann; yeni CEO’nun, şirketin 2022 için planlanan Sermaye Piyasaları Günü yatırımcıları etkinliğinde Ferrari için uzun vadeli bir vizyon belirleyeceğini ima etmekte.2022’nin  “aynı zamanda önemli yeni ürün lansmanlarının ve özellikle gerçekten özel bir şeye dönüşen Purosangue yılı olacağı” sözlerini ekledi.

Son olarak Ferrari 2020’de 9119 adet otomobil sattı. Bununla birlikte Ferrari 2025 yılında üreteceği EV ile dikkatleri şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

“Mustang Mach-E sahipleri pillerden oldukça muzdarip” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version