Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari, 2022 Formula 1 aracı F1-75’i resmi olarak tanıttı!

Ferrari, 2022 Formula 1 aracını dün yaptığı lansman ile dünyaya duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalya’daki Maranello fabrikasında gerçekleşen çevrimiçi lansman ile beraber Ferrari F1-75 resmi olarak tanıtıldı. Bununla birikte genel renk düzeni itibariyle aracın kırmızı, siyah uyumuna sahip olması dikkatlerden kaçmadı. Takım en son 1990’ların başlarında tercih ettiği siyah rengin ağırlırğını 32 yıl aradan sonra yeniden aracında kullandı.

Model genel itibariyle özellikle ön kısımda bir çok yeniliğe sahip. Bununla birlikte takımın ön kanat noktasında şimdiye kadar tanıtılan F1 takımlarının araçlarından farklı bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca dün yapılan lansman ile tanıtılan aracı direkt olarak pistlerde göreceğimizi de belirtmek gerekiyor.

Modüler burun tasarımı ile aracın sidepod bölgeside oldukça dikkat çekici. Sidepodun üstünde geriye doğru uzanan hava yolu göze çarpan aerodinamik detaylar arasında yer alıyor.

2021 sezonunda sürücü koltuğunda oturan Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile yola devam edilirken; 2022 sezonu takım için çok daha önemli. Çünkü 2021 yılındaki kaynakların bir kısmı 2022 sezonu için ayrılmıştı.

Ferrari Açıklamalar

Sürücü Carlos Sainz yeni sezon ve yeni araç ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“2021 benim için harika bir yıldı çünkü takımın içeride nasıl çalıştığını öğrendim ve yeni bir ortama uyum sağlayabildim.”

“Ayrıca asıl olarak Ferrari markası hakkında daha çok şey öğrendim ve her şeyin nasıl işlediği keşfettim.”

“Benim için harika bir tecrübeydi. Artık takımı farklı bir seviyeye çıkarma zamanı ve 2022’de, sürücüler ve takım olarak birlikte daha fazla başarı elde etmek istiyoruz. Gidip, alalım!”

Charles Leclerc ise araç ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Gerçekten çok beğendim. Bence pistte hızlı olduğunda daha da çok seveceğim.”

“Görünümünü kesinlikle sevdim.”

“Biraz daha koyu bir kırmızı, daha agresif duruyor ama bence böyle bir araca mükemmel uyuyor.”

“Bence araçtaki favori yerim burası. Bu gövdede ne kadar çalışma olduğunu gerçekten görebiliyorsun. Etkileyici duruyor. Beğendim.”

“AlphaTauri, 2022 Formula 1 aracı AT03’ü resmi olarak tanıttı!”

Exit mobile version