Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari 2020 Yılına Başka Hazırlanıyor

Ferrari 2020 Yılına Başka Hazırlanıyor 2

2019 senesine iyi başlamaya çalışsa da aldığı ard arda mağlubiyetler ile 2019 senesinin şampiyonluğunu Mercedes-Benz’e kaptıran Ferrari yeni yıl itibariyle köklü değişikler yapmayı hedefliyor. Ferrari 2019 yılında yaratmış olduğu şampiyonluk hedefini, yeni yılda gerçekleştirmek için şimdiden çalışmalara başladı. Takımın düz alanlarda hızlı olduğunu fakat virajlarda kötü sonuçlar alarak sıralamalarını kaybeden Ferrari, 2020 yılında yapacağı yeni stratejiler ile bu durumu tersine çevirmek istiyor.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre Ferrari, yeni döneme bambaşka bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Bu yüzden çeşitli değişiklikler hazırlamayı amaçlayan Ferrari; yeni dönemde ilk değişikliğini araç lastiklerini değiştirerek yapacak. Yeni lastikler ile aracı daha verimli kullanabileceği gibi yere basma gücü olarak da avantaj sağlayabilecek. İki senedir kendi araçlarının tümünde yaşadığı denge sorununa da çözüm üretecek olan Ferrari, ön süspansiyon sistemindeki 3. Amortisör ile hızlanma ve frenlemede ki dengeyi tekrardan sağlamış olacak.  Bu durumda Ferrari’nin yaşamış olduğu tüm denge sorunlarının çözülmesi için önemli bir adım olacak.  Araçların hava giriş çıkışlarının darlığından ötürü, hızlı ağırlaşan araç yapılacak yeni ön kanat tasarımıyla daha hızlı hava giriş çıkışı sağlanacak. Aracın motor kısmı ile ilgili de değişiklikler yapılarak ivme süresi kısaltılacak. Bununla birlikte ERS ünitesi de motor çalışma sayısını arttırarak aracın yollarda daha hızlı olması sağlanacak.

Ferrari 2020 Senesi Şampiyonu Denilebilir

Yukarı da saymış olduğumuz özellikler ile yeni sezona farklı bir renk katacak olan Ferrari 4-5 seneki ligi agale etme potansiyeline tekrardan sahip olabilecek gibi görünüyor. Bu yeni değişiklikler ile birlikte basında konuşulan Hamilton hamlesi de olursa bize göre 2020 sezonunun şampiyonu şimdiden Ferrari diyebiliriz. Yeni sezonda neler olacağını daha şimdiden merak etmeye başladık diyebiliriz.

Exit mobile version