Site icon Dijital Tekerlek

Fernando Alonso gelecek sezon yine Alpine için yarışacak

Formula 1 dünyasında büyük bir haber ortaya çıktı ve tecrübeli F1 pilotu Fernando Alonso, önümüzdeki yıl için tekrardan Alpine için yarışacak.

Alonso’nun sözleşmesini yenilemesiyle birlikte, Fransız ekibinin mevcut sürücü kadrosunu gelecek yıl koruyacağı anlamına geliyor.

Fernando Alonso, tekrardan Alpine için yarışıyor

40 yaşındaki tecrübeli Formula 1 pilotu Fernando Alonso, sözleşme yenilemesiyle ilgili olarak, “Alpine F1 Takımı ile sözleşmenin 2022’ye uzatıldığını teyit ettiğim için çok mutluyum. Bu takıma döndüğüm anda kendimi evimde gibi hissettim ve açık kollarla karşılandım. Enstone ve Viry-Châtillon’da sporumuzun en parlak beyinlerinden bazılarıyla tekrar çalışmak bir zevk.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Alonso, “Herkes için zor bir sezon oldu, ancak takım olarak ilerleme kaydettik ve Macaristan’daki sonuç bu ilerlemeye iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu sezonun geri kalanı için daha olumlu anıları hedefliyoruz, ancak aynı zamanda Formula 1’e gelecek yeni düzenleme değişiklikleriyle gelecek yıldan itibaren çok önemli. Sporda eşit şartlara ve değişime duyulan ihtiyacın büyük bir destekçisi oldum ve 2022 sezonu bunun için harika bir fırsat olacak. Bu yılın geri kalanını ve 2022’de Esteban ile Alpine için yarışmayı dört gözle bekliyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli pilotun Alpine ile yeni başarılara imza atıp atamayacağını önümüzdeki yıl içinde görme imkanına sahip olacağız.

“Formula 1 Japonya Grand Prix’si iptal edildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version