Site icon Dijital Tekerlek

Farklı Renkli Araçlarda Sıcaklıklar Aynı mı?

Farklı Renkli Araçlarda Sıcaklıklar Aynı mı? 4

Güneşli havalarda arabaya bindiğinizde arabanın içinin nefes alınamayacak derecede sıcak olduğunu yaşamışsınızdır. Farklı renkteki araçlara bindiğinizde ise bu sıcaklığın farklı şiddetlerde yaşandığını görebilirsiniz. Bir Youtuber bu konuyu araştırarak farklı renkteki araçların ne kadar ısındığını inceledi.🔎📱📷

Yaz günlerinde aşırı sıcaklarla karşılaşabiliyoruz. Sıcağa göre ne giymemiz gerektiğinin az çok farkındayız. Sıcaktan hoşlanmıyorsak koyu renkler tercih etmeyiz. Çünkü koyu renklerin ışığı daha emdiği bilindiği için koyu renkli nesneler daha fazla ısıyı kendine çeker🔬🌡.

MikesCarInfo isminde bir Youtube kanalı bu konu üzerinde ilginç bir video çekti. Farklı renklere sahip arabaların sıcaklıklarını merak eden kanal, park halindeki araçlar arasında termal kameralarla gezinip araçların sıcaklıklarını kontrol etti♨✍🏻.

“Siyah, beyaz, açık gri, gümüş” Peki Ölçüm Sonuçları Nasıl? 🤔

Videoya göre test edilecek araçlar belirli bir süre kullanılmadı. Böylece araçların yalnızca ışığı soğurma oranları gözle görülür oldu. Toyota Highlander model aracın beyaz, siyah, açık gri ve gümüş renkli konseptlerinde çalışmalar sürdürüldü. Youtuber çektiği videoda; siyah aracın 70 derece, beyaz aracın ise 45 derece ısındığını gördü. Ara renklerdeki durumlara baktığımızda ise açık gri olan aracın 63 derece, gümüş renkli olan aracın ise 53 derece olduğu gözlemlendi🧐.

Dijital Tekerlek | Instagram
Exit mobile version