Site icon Dijital Tekerlek

Falco: Lamborghini helikopter üretseydi nasıl olurdu?

Falco: Lamborghini helikopter üretseydi nasıl olurdu? 11

Helikopter ve otomobil endüstrisi birbirine her ne kadar benzer özelliklere sahip olsa da birbirlerinden çok ayrı sektörler. Fakat teknik detaylara bakınca bu yorumu yapabiliyoruz. Tasarım konusunda sınırlarımızı hayal gücümüz belirliyor. Bir tasarım öğrencisi Lamborghini tasarımını bir helikoptere giydirdi ve adını Falco olarak belirledi.

Helikopterlerde otomobillerdeki gibi şık görünüme çok fazla önem verilmediğini fark etmişsinizdir. Bununla birlikte baktığımız bu tasarım da bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi duruyor.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri için yapılan tasarımı incelediğimizde en önde pilot ve yardımcı pilot koltuklarının yer aldığını görüyoruz. Arkada toplamda 9 kişilik bir oturma düzeni yer alıyor.

Tasarımcısına göre Falco, aerodinamik tasarımı sayesinde yüksek seyir hızlarına da sahip olacak. Ancak iç tasarım üzerinde halen çalıştığını belirtti.

Bir uyarı olarak da eklemek gerekirse bu tasarım Lamborghini tarafından kesinlikle onaylanmadı. Yani markanın haberi bile olmayabilir bu tasarımdan.

İlginizi Çekebilir: 2015 Lamborghini Veneno Roadster Açık Artırmaya Çıkarıldı!

Exit mobile version