Site icon Dijital Tekerlek

F2 Kazası Pilotunu ve Hayallerini Aramızdan Aldı 😔

F2 Kazası Pilotunu ve Hayallerini Aramızdan Aldı 😔 6

Motor sporları dünyası bu hafta sonu Belçika’da yer alan Spa-Francorchamps pistine kilitlenmişti. F2 serisinin ilk yarışında ölümle sonuçlanan üzücü bir kaza oldu. Maalesef genç pilot Anthoine Hubert hayatını kaybetti.

Son dönemde gördüğümüz en büyük Formula kazalarından birisinin merkezinde bu sefer BWT Arden Pilotu Hubert vardı. Yaklaşık 270 km hızla gerçekleşen kazada Hubert’in aracı korkunç şekilde ortadan ikiye bölündü. 

Dijital Tekerlek | Instagram

Kaza olduktan sonra FIA’da yarışı anında bitirdi. Yaptığı açıklamada ise kazaya karışan bir diğer isim Giuliano Alesi’nin ise iyi olduğu belirtildi.

F3 Şampiyonu Hayata ve Pistlere Veda Etti

Anthoine Hubert, profesyonel kariyerine 2013 sezonu Fransa F4 şampiyonasıyla başlamıştı. İlk sezonunda şampiyon olan Fransız pilot, geçtiğimiz yıl F3 şampiyonu olduktan sonra pilotun başarısı büyük F2 takımlarının dikkatini çekmişti.Böylece  Hubert Formula 2’ye geçiş yapmıştı. Bu sezon 22 yaşındaki pilot 2 galibiyet kazandı, şampiyonluğu sekizinci sırada sürdürüyordu.

Tüm güvenlik önlemlerine rağmen aşırı yüksek hızda gerçekleştiğinde bu kaza, motorsporlarının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Exit mobile version