Site icon Dijital Tekerlek

F1 Yeni Sezon için Suudi Arabistan ile Görüşüyor

F1 Yeni Sezon için Suudi Arabistan ile Görüşüyor 2

Flavio Briatore, gelecek sezon yarışları için Formula 1 yönetiminin yarış yapma konusunda Suudi Arabistan ile görüşme halinde olduğunu açıkladı.

Formula 1’in popülaritesinin arttırmayı hedefleyen Liberty Media’nın yeni pazarlara açılmak için son bir yıllık süreç içerisinde çeşitli araştırmalar yaptığını açıkladı. 2019 yılı boyunca Suudi Arabistan’da bir yarış yapılma ihtimali gündeme gelmiş fakat olası sebeplerden ötürü iptal edilmişti. Suudi Arabsitan’ın son iki sezondur motor yarışlarına yatırım yapma durumları arttığından ötürü Formula 1’in 2020 sezonunda bir yarışın burada olma isteğini güçlendirdi. Azerbaycan’ın F1 takvimine girmesine aracılık eden Flavio Briatore’ye tarafından görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Medya mensuplarına konuşan eski Renault patronu; “ Suudi Arabistan’a bakarsak, son iki yıllık süreçte inanılmaz evrim geçirmiş bir ülkeden bahsediyoruz, olağanüstü şekilde açılıyorlar ve şimdi yatırım konusunda çok büyük fırsatlar var, bildiğim kadarıyla Formula 1’le zaten görüşme gerçekleştiriyorlar” açıklamalarında bulundu. Yapılan açıklamalar ile birlikte yeni sezonda F1 maratonunun bir yarışının Suudi Arabistan’da olup olmayacağını merak ediyoruz.

Exit mobile version