Site icon Dijital Tekerlek

F1 Pilotu Bottas, İlk Ralli Galibiyetini Aldı

F1 Pilotu Bottas, İlk Ralli Galibiyetini Aldı 2

Mercedes Formula 1 sürücüsü Valtteri Bottas, kariyerine yeni bir yön vererek ralli yarışlarında da boy göstermeye başladı. Paul Ricard merkezinde bulunan Rallycircuit Cote yarışından birinci gelerek bu platformda ilk birinciliğini elde etti.

Citroen ile Mücadele Etti

Citroen DS3 WRC ile mücadeleye katılarak, yarış içerisinde o model araçlar ile katılan beş sürücüden biriydi. F1 pilotu bu yarışta yapılan 9 etabın 5’ini ilk sırada tamamlayarak Fin sürücü, Avrupa Ralli Şampiyonası sürücü şampiyonu Robert Consani’nin 50 saniye önünde tamamladı. Skoda Fabia F5 sürücüsü Consani 7 kilometrelik ilk etabının ardından az farkla liderliği elinde bulundurmuş olsa da Bottas ikinci etap sonrasında liderliği ele alarak farkı açtı. Consani yarışı ikinci sırada tamamlarken, Fabia R5 ile mücadele eden bir başka isim olan Dorian Boccolacci podyumu bitiren bir başka isim oldu.  GT sürücüsü Simon Gachet, Citroen C3 R5 ile ralliyi dördüncü sırada tamamlarken, eski Citroen WRC sürücüsü Stephane Lefebvre Porsche 911 GT3 Cup aracı ile 5. Sırada bitirdi.

Son Senelerin Şampiyonu Yarışta Yoktu

Ralli yarışlarının son dört senelik geçmişine bakıldığında şampiyon olan aynı zamanda MotoGP efsanesi olarak da bilinen kişi olan Valentino Rossi’nin yokluğunda mücadeleyi, sekiz etap sonunda Sordo’yu kazanırken 11 saniye farkla geride bırakılan İtalyan ralli sürücüsü Andrea Crugnola kazandı.

Exit mobile version