Site icon Dijital Tekerlek

F1 Mercedes AMG’nin Geleceği Belirsiz!

F1 Mercedes AMG'nin Geleceği Belirsiz! 1

Son 6 senedir aralıksız şekilde şampiyonluğa ulaşan F1 Mercedes AMG Petronas takımının pilotu Lewis Hamilton, gelecek yıllarda Mercedes ile çalışmayacağı iddialarını yalanladı. Bazı Formula 1 haber kanalları son şampiyon hakkında skandal söylemlerde bulundu. Hamilton’un şimdiki takımı Mercedes ile maddi açıdan orta noktayı bulamayıp ilerleyen senelerde Ferrari F1 takımına geçebileceği gibi bazı söylemlerde bulundu. Hamilton’un sosyal medyadan yaptığı açıklamalara göre, şimdiye kadar Mercedes takım patronu Toto Wolff ile sözleşme hakkında en ufak bir görüşme ayarlamadıklarını belirtti.

Lewis, “Wolff ile daha bu konu hakkında konuşmadık bile, çıkan iddialar Mercedes F1 için yapılan bir karalama kampanyası. Basın böyle haberleri kafalarından uyduruyor. Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

Formula 1 yönetimi 2021 yılında yeni bir çağa geçileceğini belirtmiş ve maddi konularda daha disiplinli devam edileceğini, takımların daha adil şekilde yarışacaklarını ifade etmişti. Mercedes takımı da bu kurallara karşı sessiz kalarak Formula 1 basınını meraklandırmıştı. Yazılan iddiaların nedeni ise Mercedes’in gelecekte Formula 1 hayatına devam edip etmeyeceği idi. Durum hâlâ kesinleşmiş değil.

Formula 1 yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre takımların geleceği 2021 senesinde imzalayacakları sözleşmeye göre değişecek. Bu duruma göre sadece Mercedes’ten ziyade hiçbir takımın ne yapacağı belli değil. Motorsporları sitesine röportaj veren Mercedes F1 takım patronu Toto Wolff, F1’den gitmeleri için hiçbir sebep olmadığını ancak halen kesinlik kazanmadığını söyledi.

Wolff, “Formula 1 takımlarından 4 tanesine motor desteği sağlıyoruz. Eğer biz Mercedes olarak F1’den çekilirsek hem anlaşmalara karşı gelmiş oluruz hem de çekilmemizin yararı veya zararı olmaz. Tamamen ayrıldığımızda ise motor tedariğini de iptal ederek ilişkilerimizi bitiririz.” dedi.

Exit mobile version