Site icon Dijital Tekerlek

Eylül ayı, Tesla için büyük açıklamalara gebe

Eylül ayı, Tesla için büyük açıklamalara gebe 4

Her zaman şovmen üslubuna sahib olan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’da 22 Eylül için planlanan büyük bir projeleri olduğunu duyurdu. Aslında, birkaç büyük proje olabilir. Bu tarih aynı zamanda daha önce koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen “Pil Günü” olacak. Ancak, son derece sınırlı kişisel katılımın olacağı etkinlikte neler tanıtılacağı hala merak konusu.

Musk’ın geçen Cuma akşamı Twitter’da yazdığı tek şey o gün “birçok heyecan verici şeyin” gösterileceğiydi. “Pil Günü” olarak bilinen bu etkinlikte pille ilgili yeni teknolojilerin tanıtılması zaten hepimizin beklediği bir durum. Tesla, pil teknolojilerinin yanısıra EV üretimi için sahip olunması gereken uzun vadeli pil hücresi tedarikini güvence altına alma planlarıyla ilgili ayrıntılarıda açıklayacaktır.

Tesla’ya iki yeni fabrika

Tesla’nın şu anda yapım aşamasında olan iki adet fabrikası var. Biri Berlin diğeri ise Tesla Cybertruck’ın gelecekteki evi olan Austin’de(Teksas). Bir başka olası duyuru, Tesla’nın Roadrunner projesi olarak bilinen şirket içi pil hücresi üretim sürecini ve bazı özellikleri güncellenmiş bir Tesla Model S içerebilir.

Geçtiğimiz yaz, hem Model S hem de Model X için bir dizi güncellemeyi içeren “Palladium” olarak bilinen bir projeyi öğrenmiştik. Gelecekteki Plaid varyasyonlarının temelini oluşturacak yeni pil modülleri olabilir. Geçen yıl, fabrikada modifiye edilmiş birkaç Model S prototipini, Nurburgring çevresinde hızlı turlar atarken gördük.

İlginizi Çekebilir: Bill Gates, Tesla Semi projesine inanmıyor

Geçtiğimiz yıl, fabrikada modifiye edilmiş birkaç Model S prototipini, Nurburgring çevresinde hızlı turlar atarken görmüştük. O sıralarda Musk, rekor kıran yeni otomobilin “2020 yazında” üretime gireceğini söylemişti. Elbette, bu koronavirüsten önceydi ama Tesla’nın programda kalmayı başardığını öğrenince şaşırmayacağız. Diğer potansiyel “Batarya Günü” duyuruları, Model 3 ve Model Y için güncellemeler ve belki de ikinci nesil Roadster hakkında daha fazla haber içerebilir. Üretimin 2021 ortasından sonuna kadar başlayacağı tahmin ediliyor. Mücadeleci yapısıyla tanınan Musk, geçmişte çıkan sorunlara rağmen teslimatları geciktirmediğini kanıtlamıştır.

Exit mobile version