Site icon Dijital Tekerlek

Everrati, elektrikli Ford GT40 modelini tanıtı

Everrati, elektrikli Ford GT40 modelini tanıtı 12

Everrati ile birlikte efsanevi Le Mans kazanan Ford GT40 modeli elektrikli oluyor. Modelin detaylarının tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

964 Porsche 911 modelinin ardından Ford GT40 modeli de Everatti tarafının ellerinde. Bununla birlikte modelin yapımında ABD merkezli Superformance tarafı da katkılarını sunmakta. Elektrikli GT40 modelinin geliştirilmesi, şirketin EV aktarma organlarının Superformance tarafından sağlanan bir şasiye uyarlıyor.

Everrati imzalı Ford GT40 teknik özellikleri belli mi?

Markanın daha önce yaptığı elektrikli 500 beygirlik Porsche 911 modeli ile birlikte dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Bununla birlikte marka elektrik dönüşümlerini gerçekleştirirken ağırlık merkezlerini bozmayarak araçların karakteristik sürüş deneyimini korumayı hedefliyor.

Elektrikli GT40 modelinin teknik detayları henüz belli değil. Modelin teknik açıdan önümüzdeki ay detaylandırılması bekleniyor. Bununla birlikte marka elektrikli ile sunacağı yüksek gücü modelin dinamizmini değiştirmeden kullanıcıya ulaştırmayı amaçlıyor. Markanın işinin bu olduğunu düşünürsek bu model bizleri şimdiden heyecanlandırmayı başarıyor. Çünkü yukarıda da dediğimiz gibi model Porsche 911 modelini bambaşka bir hale getirmeyi başarmıştı.

Son olarak Superformance CEO’su Lance Stander konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“V8 motorlu bir aracı her zaman sevecek olsam da, Everrati’nin gelişmiş EV güç aktarma organlarının ultra yüksek performansından şüphem yok. Everrati’nin orijinal otomobilin ağırlık dağılımını ve karakterini korumak için kat ettiği uzunluklardan gerçekten etkilendim. “

“2022 Formula 1 aracı ilk kez tam boyutlu olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version