Site icon Dijital Tekerlek

Evde Lamborghini Tarifi

Evde Lamborghini Tarifi 2

Herkes küçükken veya hâlâ arabalara ilgi duyar. Bazen arabalara ilgi duyulur bazense onların yarışmasına…

Oyun çağında iken her çocuk en az bir kere araba yarışı oyunu oynamıştır ve sürdüğü otomobili gerçek hayatta kendisininmiş gibi düşünerek eğlencesine zevk katar. 

Peki ya bu hayalimiz gerçek olsaydı nasıl olurdu? Ünlü fizikçi Sterling Backus’un oğlu sadece Xbox’ta oynanabilen Forza oyununda Lamborghini Aventador’u sürerken babasına bu aracın birebir kendisinin olmasını istediğini söyledi. Babası ise çocuğuyla dalga geçmedi veye ciddiye almamazlık yapmadı. “Tamam oğlum.” diyerek oğlunun hayalini gerçekleştireceğini söyledi. 

Amerika’nın Colorado eyaletindeki KMLab’de çalışan ünlü fizikçi Sterling Backus, oğluna yaptığı bu projenin adını “İnterceptor” olarak koydu. Yarattığı süper otomobili sadece 20 bin dolara imar eden Sterling, bu aracın gerçek değerini ise 420 bin dolar civarında olduğunu söyledi. Ünlü fizikçi, aracın şasesindeki kullanacağı çeliği kendi yontarak yaptı. Aracı besleyen kısma ise Chevrolet Corvette’in LS1 V8 motorunu kullandı. Aracın detay tasarımlarını GrabCAD aplikasyonu aracılığı ile yaptı devamında bunu 3B baskı için değiştirdi. 

Dijital Tekerlek | Twitter

Kullandığı baskının dolaylı olarak erimesinden dolayı karışımın içine karbon da karıştırdı. Lamborghini Aventador’u sadece 900 dolarlık Creality CR-10 105 3B adında bir yazıcı ile üretti. Ünlü fizikçi, otomobilin ön kısmını en az 52 saatte bittiğini söyledi. Aracın gerçekçi özelliklerine bakıldığında çalışan kollar, ışıklı tuşlar gibi birçok donanım olduğu görüldü. 

İlginç üretim olayının bir başka ilginç yanı fizikçi Backus’un bu mühendisliği çoğu kısmını YouTube’da öğrenmesi. Kendisi olduğu mevkiyi YouTube mezunu olarak nitelendiriyor.

Projenin bitmesiyle ünlü fizikçi supersport otomobili okullara götürmeye başladı. Açıklamalarda bulunan Backus, “Amaç, arabaları yerel okullara götürmek ve çocuklara teknolojinin ne kadar havalı olabileceğini göstermek.” ifadelerini kullandı. 

Exit mobile version