Site icon Dijital Tekerlek

Eski Caterham Formula 1 Fabrikası Harabeye Döndü

Eski Caterham Formula 1 Fabrikası Harabeye Döndü 2

Eski zamanlarda Formula 1 takımının göz bebeği olan Caterham fabrikası bir fotoğrafçı tarafından gezilerek geçmiş zamandan günümüze olan değişimi aktarıldı.

Caterham takımının kurucusu olan Tony Fernandes ve 2014’te takımdan hisse alan yatırımcılar arasında yaşanan münakaşa sonrası fabrikaya kayyum atanmıştı. Smith & Williamson’ın sahipleri olduğu kayyum şirketi ilerleyen dönemlerde fabrikanın yönetimini ele geçirmiş olsa da Amerika ve Brezilya GP’lerine katılamayarak, bekleneni veremedi. Caterham takımının taraftarlarından toplanan paralarla takım sezonun en son yarışına katılarak, sezonu yarış yaparak tamamladı.

2015 senesinin başında yapılan küçük yatırımlar ile takımın ayakta tutulması sağlansa da etki eden bir şey olmadı ve takım içerisinde çalışanlar işsiz bırakıldı. Kayyum şirketi, takıma ait olan her şeyi satışa çıkararak sezon başlamadan takımın tüm mal varlığını maddi paraya dönüştürdü.

Fabrika için İstenilen Rakam Yüksek

Oxfordshire’da bulunan Caterham fabrikasının sahipleri burayı satmak amacıyla önceden yaptığı çalışmalar neticesinde alıcı aramışlardı. Üstelik 5.5 milyon pound’luk bir fiyat da biçilmişti. Bu fiyat birçok kişi tarafından yüksek bulunduğundan fabrika için alıcı çıkmamıştı. Fabrika istenilen fiyata satılmadığından, boşaltılarak harabeye döndürülmüştü. Seneler geçtikçe ilgilenilmeyen fabrikanın şuan ki hali de maleseff içler acısı olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde bir instagram kullanıcısı fabrikayı yerinde görmüş ve oluşan harabeden fotoğrafları da profilinden paylaşmıştı. Fotoğraflarda fabrikanın darmaduman olduğu ve her tarafının yıkıldığı görüşmektedir.

Exit mobile version