Site icon Dijital Tekerlek

Eski BMW M rozeti yeni M4 modeli ile yeniden bizlerle

Eski BMW M rozeti yeni M4 modeli ile yeniden bizlerle 4

BMW’nin motor sporları bölümünün 50. yıl dönümünün şerefi üzerine eski BMW M rozeti yeni BMW M4 ile hayat buluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk kez 1978 yılında BMW M1 otomobilinde kullanılan eski M rozeti; günümüzde aşına olduğumuz üç şeritli M spor logosundan öncesine dayanıyor. Bununla birlikte marka mavi, mor ve kırmızı renkleri ayrı bir amblem üzerinde değerlendirmektense; BMW çemberinin etrafına yarım daire şeklinde yerleştirmeyi tercih ediyor.

2022 yılının Ocak ayından itibaren Alman otomobil üreticisinin bazı M performans otomobillerinde; standart rozetlerin yerine isteğe bağlı olarak eski M rozetleri tercih edilebilecek. Bununla birlikte marka renk yelpazesine eklediği efsanevi renk seçeneklerini de kullanıcılara sunacak. Bu renkler; Daytone Violet, Imola Red, Dakar Sarısı, Ateş Turuncusu, Makao Mavisi ve Bay Blue şeklinde. Ayrıca 50. yıl dönümüne özel olarak yeni M3 Touring modeli piyasaya sürülecek.

Son olarak BMW M GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Franciscus van Meel konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Klasik BMW Motorsport amblemi ile BMW M GmbH’nin yıl dönümü ile ilgili sevincimizi markanın hayranlarıyla paylaşmak istiyoruz.”

“Önümüzde eşsiz ürün vurguları ve heyecan verici performanslarla kutlanacak harika bir yıl var. M harfi uzun zamandır dünyanın en güçlü harfi olarak kabul ediliyor. Ve şirketimizin yıl dönümünde her zamankinden daha güçlü.”

“2021 Volkswagen Tiguan fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version