Site icon Dijital Tekerlek

Eski Apple tasarımcısı Jony Ive, Ferrari ile çalışacak

LoveFrom şirketini temsil eden eski Apple tasarımcısı Jony Ive ve Marc Newson, Ferrari ve Ferrari’nin holding şirketi Exor ile çok yıllı bir işbirliği sözleşmesi imzaladı.

LoveFrom, her ikisi de eski Apple çalışanları olan Ive ve Newson tarafından 2019 yılında kurulmuş bir tasarım firmasıdır. Şirket, düşük profilli olmasıyla bilinir ve resmi bir web sitesine sahip değildir ve kaç kişiyi istihdam ettiğini açıklamaz. Ferrari, Airbnb‘nin geçen yıl benzer bir işbirliğini duyurmasının ardından LoveFrom’un ikinci ünlü müşterisi oldu.

Eski Apple çalışanları Jony Ive ve Marc Newson Ferrari için çalışacak

Şimdilik, Ferrari ve ikilinin şirketi LoveFrom’un ne tür projeler üzerinde çalışacağı bilinmiyor ancak otomotivle ilgili pahalı ürünlerin geleceği güvenli bir bahis gibi görünüyor. Ancak bazı kaynaklar, duyurunun Ferrari başkanı ve Exor CEO’su John Elkann’ın 2025’te piyasaya çıkacağını onayladığı Ferrari’nin ilk elektrikli aracının geliştirilmesiyle bağlantılı olabileceğini bildirdi. Öte yandan, Exor ile birlikte yeni iş birliği “lüks işini” keşfedecek. Anlaşmanın bir parçası olarak, Jony Ive ayrıca, potansiyel iş fırsatlarının araştırıldığı, yerleşik ortaklar ve şirketin arkadaşları için yıllık bir forum olan Exor’un Ortaklar Konseyi’ne de katılacak.

Ferrari ve Exor’un başkanı John Elkann, “Harika şirketler kurarken büyük ortaklıklar kurmaya da inanıyoruz. LoveFrom kurulduktan kısa bir süre sonra, Jony ve Marc ile dünyaca ünlü yaratıcılıklarını bizimkilerle tamamlayıcı ve artan şekillerde birleştirme fırsatları hakkında konuşmaya başladık. Ferrari, geleceğimizi inşa ederken birlikte harika şeyler yapmak için ilk ve heyecan verici bir şansı temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Marc Newson ve Jony Ive ise, “John ile uzun yıllardır arkadaşız ve onun içgörüsü ve vizyonunun büyük hayranıyız. Ferrari ve daha geniş anlamda Exor ile böylesine önemli ve uzun vadeli bir işbirliğine girişmekten heyecan duyuyoruz. Ferrari sahipleri ve koleksiyonerleri olarak, bu olağanüstü şirketle ve özellikle Flavio Manzoni’nin ustalıkla liderliğindeki tasarım ekibiyle işbirliği yapmaktan daha fazla heyecan duyamazdık.” şeklinde açıklamalar yaptı.

Ive, yalnızca çok etkili bir endüstriyel ve ürün tasarımcısı değil, aynı zamanda bir otomobil tutkunu. Bir Aston Martin Vanquish, bir Bentley Brooklands ve Mulsanne ve bir Rolls-Royce Silver Cloud sahibi olarak, İngiliz markalarını tercih ettiğine inanılıyor ancak belli ki bir İtalyan süper otomobil markasına yabancı değil.

Avustralyalı Newson ise daha önce büyük bir üretici için bir otomotiv projesi tasarladı ve 1999’da Ford için 021C konseptini yaratmıştı.

“Volvo, tüm otomobillerinde deri kullanımını bırakıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version