Site icon Dijital Tekerlek

En Hızlı B-SUV: Hyundai KONA N bizlerle

En Hızlı B-SUV: Hyundai KONA N bizlerle 8

Hyundai KONA N modeli hot hatch zevkini B-SUV segmentine taşımakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai Motor Company merakla beklenen KONA N modelinin ilk görsellerini bizlerle paylaşmakta. Markanın yüksek performanslı N serisinin son üyesi KONA N modeli oldukça dikkat çekmekte. Ayrıca segmenti ve performansı dolayısı ile diğer modeller arasında da bir adım öne çıkmakta.

Hyundai tarafının ilk performanslı SUV modeli olan KONA N modeli geniş ve alçak duruşuyla sportif açıdan oldukça etkileyici görünmekte.

Güncel piyasada var olan KONA modelleri ile aynı SUV konforunu sunan bu özel versiyon ile birlikte performans açısından diğer rakiplerine fark atmakta.

Hyundai KONA N tasarımı

Modele önden bakıldığı vakit oldukça geniş, sportif ve ikonik durmakta. Ayrıca yukarda bahsettiğimiz yere yakın duruşu da sportifliğine katkıda bulunmakta. Bununla birlikte model sahip olduğu geniş hava kanalları ile motora ekstra soğutmayı oldukça güzel sağlamakta.

Modelin tamponları da modelin yarışçı karakterini oldukça güzel tamamlamakta. Ayrıca bu tamponlar aerodinamik olarak verimi de gözle görülür şekilde yükseltmekte. Bununla birlikte N karakterini de en iyi şekilde yansıtmakta.

Arka kısıma baktığımız vakit ise bastırma kuvveti adına kullanılan spoiler işini oldukça güzel yapmakta. Ayrıca diğer N modellerinde olduğu gibi üçüncü bir üçgen fren lambası ile donatılmakta.

N Racing çift çıkışlı egzoz susturucuları ise; yüksek performanslı motordan atılan gazları rahatlıkla dışarı tahliye edebilmekte. Ayrıca bu egzoz sistemi, N modunda iken tonunu biraz daha gür ve tok çıkartarak sürücüsüne pist havasına sokmayı çok iyi başarmakta.

Arka tamponda yer alan difüzör ise hava akışının araçtan ayrılmasını kolaylaştırmakta. Jant tarafına baktığımız vakit ise özel alaşım jantları ve önden arkaya doğru devam eden; mat kırmızı tampon ve marşpiyel ekleri ile N ruhunu sonuna kadar yaşatmakta.

Son olarak KONA N, motor sporlarından ilham alınarak geliştirilen sıra dışı bir model. Bu özelliği ile markanın Avrupa’daki iddiasını artırırken; aynı SUV segmentinde ki pazar payına da yardımcı olacak.

2021 Hyundai Bayon, tasarımı ve ferah iç alanı ile bizlerle

Exit mobile version