Site icon Dijital Tekerlek

En Hızlı Aile Otomobili 2020 Audi RS6 Avant ABD Yolcusu 🚗

audirs6kapakdijitaltekerlek

Audi RS6

Alman otomotiv devi Audi, yeni jenerasyon 2020 model RS6 Avant’ın örtüsünü resmen kaldırdı.

Yepyeni yüzü ve 600 beygirlik motoruyla Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenecek yeni RS 6 Avant önümüzdeki yıldan itibaren ABD pazarında da satılacak.

“25 yıllık RS tarihimizde Audi RS6 Avant dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ulaşan en ikonik parçalarımızdan birisi olmayı başardı. RS6 Avant’ı ilk kez Kuzey Amerika’da da satacağız. Böylece markanın mirasının daha fazla büyümesini sağlayacağız.” diyor Audi Sport’un yöneticisi Oliver Hoffman.

Audi RS6

Audi ‘yürekleri hoplatan’ otomobilini tanıttı! İşte 2020 Audi RS6 Avant

Şık tasarımı ile otomobil severlerin yüksek beğenisini kazanan 2020 Audi RS6 Avant‘ın motor ve donanım özellikleri neler?

Gücünü hibrit destekli 4.0 litrelik çift turbolu V8’den alan RS6 Avant 600 bg güce, 800 Nm torka sahip.

8 ileri tiptronic şanzıman ile eşlenen araçta quattro dört çeker sistemi de bulunuyor. Bu sayede gelmiş geçmiş en güçlü RS6 Avant, durur halden 100 km/s sürate ulaşmak için sadece 3.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Maksimum hız ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Hemen hayal kırıklığı yaşamayın zira Audi Sport iki opsiyon paketiyle azami sürati daha da yukarıya taşıyabiliyor.

Dynamic paketinde ulaşılan rakam 280 km/s iken Dynamic Plus, çıtayı 305 km/s’e çıkarıyor. Bu paketlerin tek getirisi daha yüksek hız değil. Öne %70’e kadar, %85’e kadar arkaya güç aktarabilen mekanik merkezi diferansiyel opsiyonu her iki pakette de sunuluyor.

RS6 Avant, ilk kez adaptif havalı süspansiyonları standart donanım listesinde taşıyacak.

Audi RS6

A6 Avant’tan normal koşullarda 20 mm daha alçak olan aracın yerden yüksekliği 120 km/s sürat üzerinde 10 mm daha azalacak. “Lift mode” adı verilen ayarda ise düşük hızlarda yerden yükseklik 20 mm arttırılabilecek.

Daha fazla dinamiz isteyen müşterilere verilen cevabın adı ise RS Sports Suspension Plus olmuş. Dynamic Ride Control, yani dinamik sürüş kontrolü adı verilen DRC sistemi, üç kademeli ayarlanabilen amortisörler ile yeni çelik yaylardan oluşan süspansiyonu yatmayı azaltmak üzere ayarlayabilecek.

Adaptif Sürüş Asistanı gibi güvenlik donanımlarıyla donatılan RS6 Avant’ta 6 farklı sürüş modu var.

Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency gibi standart ayarlara ek olarak direksiyon simidine yerleştirilen; gaz tepkisi, direksiyon sertliği ve süspansiyon sertliği gibi parametrelere müdahale eden RS1 ve RS2 adlı iki “RS” moduna yer verilmiş.

Audi RS6

Hiç Olmadığı Kadar Agresif

Güncel A6’da kullanılan keskin çizgiler, RS6 Avant’a da yansımış. Her iki yanında devasa hava girişleri bulunan köşeli altıgen ön ızgara RS6 Avant’a agresif bir duruş katmış.

Audi, henüz yeni RS6 Avant’ın fiyatını açıklamadı. Almanya ve Avrupa’da 2020’nin ilk çeyreğinde piyasaya adım atacak olan hızlı station wagon’un ABD’ye giriş tarihi ise henüz belli değil.

Exit mobile version