Site icon Dijital Tekerlek

Elveda Mercedes-AMG CLS 63

Elveda Mercedes-AMG CLS 63 12

Mercedes tarafında gelen AMG GT 63 S modeli ile birlikte oldukça yakın formlara sahip olan; Mercedes-AMG CLS 63 modeli veda ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Orijinal Mercedes-Benz CLS modeli; tavan çizgisi ve sütunsuz kapıları ile dört kapılı coupe tasarımının yaratıcıları arasında yer almakta.

Bir zamanlar S serisi kadar dikkat çekmeyi başaran model son yıllarda ilk popüleritesini önemli ölçüde kaybetti. AMG GT 63 modelinin gelişi ile CLS 63 modeline duyulan ihtiyaçta oldukça çok azaldı. Çünkü iki model yeni tasarım diliyle birlikte oldukça benzerliğe sahipti.

Geçtiğimiz günlerde aldığı yenilikler ile tekrar gündeme gelen 2022 Mercedes-Benz CLS ile birlikte; Mercedes-AMG CLS 63 modeli beklentisi de tekrardan sevenlerin akıllarına takılmakta idi. Fakat bu beklentiyi CLS 53 modeli ile karşılamayı düşünmekte.

2022 Mercedes-AMG CLS 53 teknik özellikleri

Bu beklentinin ardından açıklanan verilere bakıldığında bizleri CLS 53 modeli karşılamakta idi. Bununla birlikte model 429 beygir gücüne ve 520 Nm tork değerine sahip. Model çok yüksek ihtimalle Amerika haricinde birçok pazarda yerini alacak. Model CLS 63 modelinin bir nebze daha az güçlü hali olarak görülmekte.

Son olarak Mercedes sözcüsü konu ile ilgili şu açıklamada bulunmakta idi; “Yenilikler, 2022 CLS ABD’de yalnızca CLS 450 4MATIC olarak satışa sunulmasi hedeflenmekte.”

“2021 Skoda Kodiaq makyajı tanıtım videosu ile sunuldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version