Site icon Dijital Tekerlek

Elon Musk tam otonom sürüş aboneliği tarihini verdi

Elon Musk tam otonom sürüş aboneliği tarihini verdi 3

Elektrikli araç pazarının lideri Tesla, CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklama ile birlikte otonom sürüş için resmi tarihi verdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla, Ekim ayında birkaç müşteriye beta sürümü sunmaya başlamakta idi. Bununla birlikte Elon Musk FSD’nin bu baharda test yapmayanlar için piyasaya sürüleceğini Twitter üzerinden doğrulamakta.

Elon Musk, Mart ayının sonunda FSD betanın ancak; Nisan ayında Model 3 ve Model S gibi araçlarda piyasaya sürüleceğini açıklamakta. Bununla birlikte Musk’ın Twitter hesabına baktığımız vakit bizleri belirlenen bir tarih beklemekte. Bahsedilen tarih, bu teknolojinin önümüzdeki ay piyasaya sürüleceği yönünde.

Musk, FSD düğmesinin kullanıma sunulmasının V9.0 güncellemesiyle işlerin ne kadar iyi gittiğine bağlı olduğunu belirtmekte. Fakat FSD aboneliklerinin devam edeceği şu cümleler ile belirtilmekte; “Mayıs ayının düğme zamanlaması arzu uyandırıcıdır. Bu, V9.0’ın sınırlı beta sürümünün ne kadar iyi gittiğine bağlıdır, ancak () geniş beta (aka düğme) Haziran ayından sonra olursa şaşırırım. “

Aboneliğe dayalı olan model ek bir maliyete sahip olduğu için elbette bir değeri olmalı. Bu değerin 10.000 dolar seviyesinde olması beklenmekte. Fakat teknolojinin uygun ödeme seçenekleri ile kullanıcılara ulaştırılması beklenmekte.

Son olarak kafa karıştıran düşüncenin Tesla’nın tam kendi kendine sürüş yeteneğinin tamamen otonom olmadığını hatırlatmak bir hayli önemli. Fakat teknolojinin tamamen otonom olup olmayacağını Mayıs ve Haziran ayında görme şansına sahip olacağız.

“Brabus 500 ekstra kaslı ve agresif görünümü ile bizlerle” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version