Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Volvo XC40 Recharge Detaylı Bakış

Elektrikli Volvo XC40 Recharge Detaylı Bakış 12

Sağlamlığı ve yarattığı güvenlik özellikleri ile adını tarihe yazdıran ünlü İsveçli otomobil üreticisi Volvo, küçük boyutları ile büyük ferahlık sağlayan modeli XC40’ı elektriklendirdi: Volvo XC40 Recharge

21. yüzyıla büyük yeniliklerle giren ve dünyamızın daha iyi bir hale gelmesi için var gücüyle çalışan Volvo, emisyon ölçülerini sıfıra düşürerek tamamen elektrikli modellere yöneliyor.

Elektriklenecek model olan XC40, ismini Volvo XC40 Recharge olarak değiştirecek. Geçtiğimiz 2017 yılında tanıtılan XC40 içten yanmalı motor ile benzinli ve dizel seçenekleri ile müşterilere sunulmuştu. Fakat çevre dostu Volvo’nun vizyonu içten yanmalı veya turbo şarjlı motorların yanından bile geçmiyor.

XC40 Recharge ilk olarak Amerika piyasasında satışa sunulacak devamında eğer yeterli ilgiyi görürse diğer pazarlara da girecek.

Teknik Özellikler

XC40’ın teknik özelliklerine gelirsek, kompakt SUV müşterilerine 78 KWh bataryayı sunuyor ve sadece 40 dakikalık bir şarj süresi ile %80 doluluğa ulaşıyor. İsveç çeliği, XC40 Recharge modelinde hızlı şarj özelliği de sunuluyor. Bunla birlikte Volvo, hızlı şarj ile Tesla’ya rakip olduğunu hissettiriyor. Bir diğer SUV modeli olan Hyundai Kona ise aynı doluma ulaşmasını (%80) XC40 Recharge’dan daha uzun bir sürede (54 dakika) tamamlıyor.

Dijital Tekerlek | Facebook

İsveç çeliğinin küçük üyesinin batarya özelliklerine gelirsek, 408 beygir (hp) güç ve 660 Nm (Newton metre) tork ile gayet tatmin edici değerlere sahip olan XC40’ın menzili 400 kilometre gibi yüksek bir potansiyele ulaşmış durumda. 0-100’üne bakarsak, 4.7 saniye ile elektriğin gücü adına demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Tasarımsal Özellikler

Tasarımsal bölüme geçersek Volvo XC40 Recharge, içten yanmalı motora sahip ikiz kardeşi ile bazı farklılıklara sahip. Örneğin kardeşi, ön kısımda açık bir ızgara sunarken XC40 Recharge elektrikli olduğu için böyle bir havalandırmaya ihtiyaç duymuyor. Bunun sonucunda da kaputun altında yatan herhangi bir şey olmadığı için ön tarafı bagaj niyetine kullanmak mümkün.

Volvo XC40 Recharge’ın Amerika pazarındaki başlangıç fiyatı 50 bin $ (dolar) olarak belirlenmiş. Amerika pazarındaki satış puanına göre stratejisini ayarlayacak olan İsveçli firma, ona göre diğer pazarlara girecek. Bu yüzden ülkemizdeki durumuyla ilgili pek bir açıklama yapmamız mümkün değil.

Exit mobile version