Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Volkswagen modelleri şarj konusunda geliştirilecek

Elektrikli Volkswagen modelleri şarj konusunda geliştirilecek 8

Elektrikli Volkswagen ID ailesi şarj hızı ve kartsız genel şarj seçeneği ile zenginleştirilecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen araçtan şebekeye şarj özelliğini bir dizi yazılım özelliği ile mümkün kılıp; 77kWh değerindeki piller ile donatılan elektrikli modellerin maksimum şarj oranlarını da arttıracak. Bu geliştirmeler ile marka; elektrikli Volkswagen modelleri ile rakipleri karşısında daha güçlü bir konuma sahip olmayı hedefliyor.

Sunulacak kablosuz bir güncelleme ile 77kWh pil paketine sahip ID.3, ID.4 ve ID.5 modelleri için en hızlı şarj oranı 125kW seviyesinden 135kW seviyesine yükselecek. Bununla birlikte marka bu güncelleme ile; %5 ile %80 arasındaki dolum süresini dokuz dakika kadar hızlandıracağını iddia ediyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki; ID.5 GTX 77kWh versiyonu 150kW seviyesine kadar hızlı şarjı destekleyebilecek. Çünkü Volkswagen performanslı GTX modelinin pillerini farklı bir tedarikçiden tedarik ediyor.

Yazılım güncellemesi ile pil sağlığı tarafında da iyileştirmeler sağlanacak. Bu güncelleme ile üst şarj seviyesini %80 ile sınırlayarak yeni bir pil bakım modunu kullanıcılarına sunacak.

77 kWh pile sahip olan ID modellerinin çift yönlü şarj desteğine kavuşacağı da doğrulanan detaylar arasında yer alıyor. Bu sayede modeller iade edebilecekleri enerji için ödeme alabilecekler. Bu teknoloji aynı zamanda evlerinde güneş panellerine sahip olan kullanıcıların; araçlarını doğrudan şarj etmelerine imkan sağlayacak.

Son olarak Volkswagen Group Components’ın Şarj ve Enerji Patronu Elke Temme konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Çift yönlü şarj, arabaları mobil güç bankalarına dönüştürdüğü için sürdürülebilirlik için büyük bir destek. Müşteriler sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilecekler, ancak bu aynı zamanda cüzdanları için de iyi olacak. Doğru yaparsanız, aracınızı zaman zaman etkili bir şekilde ücretsiz olarak şarj edebileceksiniz.”

“Toyota ve Lexus yeni elektrikli ürün gamından 15 yeni modeli önizledi!”

Exit mobile version