Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli VinFast VF e36 SUV modeli resmi olarak tanıtıldı

Vietnam menşeili otomobil üreticisi VinFast tarafından geliştirilen VinFast VF e36 elektrikli SUV modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla Model X’e rakip olması beklenen yedi koltuklu elektrikli SUV modeli VF e36 modeli dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte model Los Angeles Auto Show içerisinde gösterilen VF e35 ile piyasaya sürülecek.

VinFast VF e36 teknik özellikleri

Güç aktarma organları tarafında çift motorlu bir kuruluma sahip olan model, 402 beygir güç üretebilecek. Bununla birlikte model 106 kWh’lik bir pil ile 560 kilometre seviyesinde bir sürüş menziline sahip olacak. 5,12 metre uzunluğa sahip olan model yaklaşık olarak BMW X7 ile benzer uzunlukta. Marka VF e36 modeli ile tek motorlu bir güç aktarma organı seçeneğini kullanıcılara sunmazken; VF e35 modelinin tek motorlu versiyonunu müşterilere öneriyor.

VinFast VF e36 tasarımı

Model tasarım tarafında İtalyan Pininfarina imzasına sahip. Bununla birlikte genel duruşu ile modelin oldukça güçlü bir görünüme sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Farlara baktığımız vakit; özellikler ön ve arka taraftaki “V” şeklini vurgulayan far tasarımı dikkatleri çekiyor. Ayrıca farların boydan boya uzanır şekilde olması sayesinde, modelin genişliği gözler önüne seriliyor.

Genel anlamda keskin oyuklara ve oval detaylara sahip olan modelin; omuz çizgisinin oldukça yüksek göründüğünü belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte alaşımlı jantlar ile doldurulan tekerlek davlumbazları da modelin heybetini destekliyor.

İç yaşam alanı

VinFast tarafının en yeni bilgi-eğlence sistemi modelde kullanılacak. Bununla birlikte modelin bir çok işlevi 15.4″ boyutunda bir ekran aracılığıyla kontrol edilebilecek. Devasa ekran haricinde herhangi bir radyo veya klima kontrollerine sahip olmayan kurulumun fiziksel tuşlara da sahip olduğunu belirtmek gerek. Ayrıca model panoramik cam tavan ile Seviye 3 otonom sürüşü destekleyen bir dizi sensöre sahip olacak.

Son olarak VinFast VF e36 modelinin ilk teslimatlarının önümüzdeki yıl yapılması bekleniyor.

“2022 Skoda Karoq modelinin teaser görüntüsü paylaşıldı”

Exit mobile version