Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Uçaklar Hayatımıza Giriyor ✈️

Elektrikli Uçaklar Hayatımıza Giriyor ✈️ 4

Geçtiğimiz son 10 yılda elektrikli araçlar hayatımıza girmeye başlamıştı, yıllar çabucak geçiyor ve sürekli kendini yenileyen teknoloji sayesinde ulaşım imkânları da çoğalıyor. Şimdi ise hayatımıza elektrikli uçakların gireceğini söylersek çok da yanılmamış oluruz.

Norveç’te geçtiğimiz yıl dünyanın ilk elektrikli uçağı olan Alpha Electro G2 yaklaşık 1 saat kadar havada süzülerek bu testi başarıyla geçmişti. Norveç zorlu bir coğrafyaya sahip olan ve havacılığa çok bağımlı bir ülke olduğu için ulaşımda alternatif çözümler üretilmektedir.

Elektrikli Uçak

2025’de Elektrikli ve Hibrit Uçaklar İlk Ticari Seferini Düzenleyecek

Norveç’te neredeyse devlet havalimanlarının çoğunu işleten Avinor, elektrikli uçaklar üzerinde uzun vadeli bir proje kurdu. Oslo havalimanında gerçekleşen ilk uçuştan sonra elektrikli uçaklar üzerinde yapılan çalışmalar hızlandırıldı.

Elektrikli Uçak

Peki, Elektrikli Uçak Ekonomik mi? 🤨

Her uçuşta uçak tipine bağlı olarak değişen “yolcu başına yakıt masrafı” vardır. Elektrikli uçaklarda bu masraflar azalacağı için bilet fiyatlarının düşük olması beklenir.

Yeni yeni gelişmeye başlayan bu teknolojide Norveç ilk adımları attı ve hızlandırmaya devam ediyor. Yolcu uçaklarıyla elektrikli sistemin nasıl bütünleşeceği konusunda bir çalışma şu anda yok, fakat bu olmayacağı anlamına gelmiyor. İlerleyen yıllarda havacılıkta teknolojinin geliştiğini hep birlikte izleyeceğiz. 🧐

Dijital Tekerlek | Instagram
Exit mobile version