Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Rolls-Royce planları 29 Eylül’de açıklanacak!

Uzun süredir beklenen elektrikli Rolls-Royce modeli ile ilgili gelişmeler; 29 Eylül tarihinde İngiliz otomobil üreticisi tarafından açıklanacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Phantom Experimantal Electric 102EX konsept otomobili 2011 yılının başlarında tanıtılmıştı. Bununla birlikte bu model yasal olarak tamamen üretime hazırdı. Fakat konsept seri üretim aşamasına geçmedi. Elektrikli otomobil 389 beygir güce, 800Nm tork değerine sahipti.

Ardından gelen elektrikli 103EX konsepti, 2016 yılında marka tarafından tanıtıldı. Bununla birlikte model genel tasarımı itibariyle; sahip olduğu devasa ön çamurlukları ile alışılmadık bir tasarıma sahipti. Ayrıca konsept yoluna üretim modeli olarak devam etmese dahi; markanın geleceğine oldukça güzel bir şekilde ışık tutabilmekteydi.

Elektrikli Rolls-Royce ile ilgili gelen açıklamalar

Rolls-Royce CEO’su Torsten Muller-Otvos; lüks otomobil üreticisinin önümüzdeki on yıl içerisinde saf bir EV modeli piyasaya süreceğini her fırsatta dile getiriyor. Bununla birlikte Torsten Muller-Otvos “Rolls-Royce’ta yeni bir elektrikli geleceği” hedefleyerek şu cümleleri kullandı;

“Nisan 1900’de, kurucu atamız Charles Rolls, otomotiv elektrifikasyonu hakkında ileri görüşlü bir kehanet yaptı. 120 yılı aşkın bir süredir, ilk tamamen elektrikli Rolls-Royce’u mevcut on yıl içinde pazara sunacağımıza dair halka açık bir söz verdiğim zamana doğru ilerleyin.”

“Şu anda şirketimiz, türünün ilk süper lüks otomobilini yaratmak için tarihi bir taahhütte bulunuyor. Bu, mühendislerimizin, tasarımcılarımızın ve uzmanlarımızın inanılmaz becerileri, uzmanlığı, vizyonu ve özverisi sayesinde, düşünülenden daha kısa sürede gerçekleşecektir.”

Son olarak beş yıl önce gösterilen elektrikli Rolls-Royce 103EX konseptinin dahi insanları nasıl etkilediğini düşünürsek; tanıtılacak yeni bir saf elektrikli modelin gerçekten bekleyen kişi sayısı oldukça fazla.

“Volvo, tüm otomobillerinde deri kullanımını bırakıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version