Site icon Dijital Tekerlek

Efsane Renault 5 Elektrikli olarak tekrardan bizlerle

Efsane Renault 5 Elektrikli olarak tekrardan bizlerle 14

Renault tarafından 1972 yılından 1996 yılına kadar üretilen Renault 5 modeli, tamamen elektrikli bir şekilde tekrardan üretilmeye hazırlanıyor. Modelin açıklanan prototipine gelin birlikte bakalım.

Renault markasının geleceğe yönelik hamlelerini anlatan  “Renaulution” bakış açısının gelecek için planladığı bir diğer otomobil Renault 5 Prototipini ortaya çıkardı. Renault markasının bu model ile dönüşüm yakalamak istediği üç alan; yeni bir teknoloji, hizmet ve temiz enerji başlıkları olarak belirtiliyor.

Renault 5Renault 5 tasarımı

Renault 5 modelinin tasarımına göz attığımız vakit eskiden olduğu gibi küçük ve şirin bir otomobil olarak tasarlanmış görünüyor. Bu tasarımı güncel olan keskin köşeler ile birleştiren Renault markası gerçekten eski modeli adeta geleceğe taşımış gibi görünüyor. Özellikle belirtilen yan ızgaradaki “5” rakamı, kaput hava girişi gibi detaylar otomobilin kimliğinin daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

Renault bu model ile birlikte belki de 80’li yıllarda Avrupa’da oldukça yüksek ilgi gören hatchback modellerinin tekrar ilgi görmesini bekleyecek.

Renault konsept otomobille ilgili henüz teknik ayrıntı yayınlamış durumda değil fakat aynı klasmandaki rakipleri ile yakın verilere sahip olacağı yönünde beklentiler çok fazla. Teknik özellikleri yayınlanmadığı halde bu denli ilgi çeken modelin ilgi çekmesinin sebebi, eski modeli geleceğe taşıyan tasarımı olabilir.

Exit mobile version