Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Porsche Cayenne söylentileri artıyor

Elektrikli Porsche Cayenne söylentileri artıyor 10

Porsche Taycan tarafının proje lideri Elektrikli Porsche Cayenne modelinden sorumlu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bir süredir Porsche tarafının en çok satan Macan SUV modelinin; tamamen elektrikli bir versiyonunun üretildiği bilgisine sahibiz. Bununla birlikte markanın çok sevilen diğer SUV modeli Cayenne modelinin gelecekte pille çalışan bir güç aktarım mekanizmasına sahip olması yönünde birçok iddia mevcut.

Bu söylentiler 2019 yılından beri dönmekte. Fakat yeni gelişmeler ile birlikte bu son iddialar daha gerçekçi bir vaziyete kavuşmakta. İçeriden gelen bilgilere göre; Stefan Weckbach şuan Apple’da çalışan Harrer’in yerine Cayenne gelişiminden sorumlu olduğu iddiası bir hayli dikkat çekmekte.

Weckbach tarafının modelinin başına atanması gerçeği ile Elektrikli Porsche Cayenne modelinin yolda olduğu iddialarını arttırmakta.

Son olarak modelin elektrikli olup olmayacağına yönelik net bir açıklama gelmemekte. Fakat modelin 2017 yılında piyasaya sürüldüğü düşünüldüğü vakit bu tahminlerin sonuçların 2024 veya 2025 yıllarına kadar öğrenmemiz zor görünmekte.

“2022 BMW iX1 elektrikli SUV modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version