Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Nissan Micra için 2025 yılı işaret ediliyor

Elektrikli Nissan Micra, Renault 5 ile aynı platform üzerine inşa edilecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Son zamanlarda satış rakamları oldukça durağanlaşan Micra modeli gelecekte tamamen elektrikli olacak. Bununla birlikte modelin elektrifikasyon yolculuğu 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanan Renault 5 modelinin platformu üzerine inşa edilecek.

Nissan COO’su Ashwani Gupta; “Bu tamamen yeni model Nissan tarafından tasarlanacak ve Renault tarafından yeni ortak platformumuz kullanılarak tasarlanacak ve üretilecek” ifadesini kullandı. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisi, mimarisini paylaşacağı Renault 5 modeline göre daha yuvarlak bir tasarım diline sahip yeni otomobile ilişkin görseller paylaştı. Yani Micra değişimi; Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-BEV platformunu temel alacak. Gupta ayrıca elektrikli Nissan Micra modelinin değişimi ile ilgili olarak; “Bu, İttifak’ın ‘akıllı farklılaştırma’ yaklaşımının harika bir örneği. İkonik Micra modelimizin yerini alan bu yeni modelin Avrupa’daki müşterilerimize daha fazla heyecan katacağına eminim” ifadesini kullandı.

Modelin tanıtımının 2025 yılında yapılacak olan EU7 tanıtımına yakın bir tarihte gerçekleşmesi bekleniyor. Bununla birlikte Nissan Avrupa ​​patronu Guillaume Cartier, markanın içten yanmalı motorlarını yeni kurallara uyumlu hale getirmek adına herhangi bir yatırım yapma planına sahip olmadıklarını şu ifadelerle doğruladı;

“Stratejik olarak elektrifikasyon üzerine bahse giriyoruz,”

“Euro 7’ye yatırım yapmadığımız noktaya kadar.”

Son olarak Nissan Micra modelinin satış rakamları; Ford Fiesta ve Opel Corsa gibi rakiplerine karşın Avrupa genelinde 2017’de 86.000 adeti geçerken, pandemik sürecinde etkisiyle 2020 yılında 40.000 seviyesinin altına düşmüştü.

“Bentley tarafından 2.5 milyar sterlinlik yatırım hamlesi”

Exit mobile version