Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Nissan Leaf 2020’de Türkiye’ye geliyor! 🥳

Elektrikli Nissan Leaf 2020'de Türkiye'ye geliyor! 🥳 4

Toplamda 9 ülkenin genel müdürü rütbesine atanan Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, yeni Micra ve elektrikli Leaf için sıkı çalışmalara başlandığını belirtti.

Basınla bir araya gelen Doğueri, 2018 senesini SUV alanın lideri olarak bitirdiklerini aktarırken, 2019 senesinde de yüzde 15 pazar payı ile bu liderliği geliştirmek adına adımlar atmaya devam ettiklerinin altını çizdi. Aynı başarıyı elektrikli araç segmentinde de yakalamak için çabaladıklarını, önümüzdeki sene Nissan Leaf modelini Türkiye’ye getirerek de bu başarıyı gözler önüne sereceklerini dile getirdi. Emre Doğueri’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Dijital Tekerlek | Twitter

2020’yi Leaf yılı ilan ettik. Önümüzdeki sene Türkiye’ye getirme planlarımız var. Bugünkü şartlar altında elektrikli araç pazarının kesinlikle lider markası olacağız. Türkiye’de Leaf’in testlerini gerçekleştirdik ve şu an son detaylar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Aracımız kendini dünyada ispatlamış durumda, 40 ve 60 kilovat’lık iki adet pil tipi mevcut. Menzili 170 km’den başlıyor, 450 km’ye kadar çıkıyor.

Nissan Leaf

Elbette firmanın tek hedefi Nissan Leaf değil. Farklı modeler üzerine de projeler ve gelişmeler mevcut. Firmanın beklenen diğer bir modeli ise Micra. Yeni sezon Nissan Micra ile ilgili gelişmeler de olmaya devam ediyor. Bu model, Ekim sonuna dek yetiştirilmesi beklenen bir otomobil. Belli olan donanım özellikleri ise şöyle: 1.0 litre 99 beygir gücü ile otomatik ve düz vites olarak piyasaya sürülecek.

Nissan Leaf

Görsel Kaynak

Exit mobile version