Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli MINI Cabrio 2025 yılı için onaylandı

Elektrikli MINI Cabrio modelinin MINI Electric Super ile birlikte çıkacağı doğrulandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılında satışa sunulması planlanan; yeni nesil MINI Hatch modeli satışa sunulmadan görüntülendi. MINI ve Great Wall arasında geliştirilen tamamen elektrikli bir platforma sahip olan model mevcut nesle göre daha küçük olacak.

Markanın Patronu Bernd Korber, MINI Cabrio modeli ile ilgili şu cümleleri kullanıyor;  

“MINI Cabrio’nun geniş ve özellikle sadık bir hayran kitlesi var. Bu, en son, yeni güncellenen modele olan büyük taleple de gösteriliyor. Bu nedenle, bu araç konseptinin gelecekteki başarısına kesinlikle inanıyoruz,”

MINI, yeni Elektrikli MINI Cabrio EV’nin resmi olarak tanıtılan yeni nesil MINI Hatch modelinden iki sene sonra geleceğini doğruladı. Bununla birlikte model yüksek ihtimalle Çin’de üretilecek. MINI, yeni nesil elektrikli Hatch modelinin Zhangjiagang’daki bir tesiste ortaklaşa bir çalışma ile geliştirildiğini doğruladı.

Modelin boyutlarının oranında beklenen düşüşe rağmen; yeni modelin dört koltuklu olmaya devam edeceğini doğrulayan herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Baktığımız zaman dört sene sonra otomotiv dünyasının konumunu kestirmek bir hayli zor. Çünkü modeller son yıllarda çok hızlı geliştiriliyor. Bununla birlikte yeni nesil MINI Cabrio dünya çapında satışa sunulan; tamamen elektrikli birkaç arabadan biri olarak özel bir yere sahip olmaya hazırlanıyor.

Son olarak modelin doğrudan rakibi Fiat 500 modeli olarak görülüyor. Bununla birlikte modelin diğer önemli rakibinin Volkswagen tarafında yer alan ID.3 modelinin olması planlanıyor.

“2022 Honda Civic modelinin fiyatı belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version