Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli macera motosikleti yeni Zero DSR/X tanıtıldı!

Amerikalı elektrikli motosiklet üreticisi Zero tarafından geliştirilen yeni Zero DSR/X motosikleti resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hem şehir içi hem de otoyol ulaşımını off-road yetenekleriyle birleştiren model; adaçayı yeşili ve inci beyazı olmak üzere iki farklı renk ile kullanıcılara sunuluyor. Motosikletin başlangıç fiyatı ise 24.150 Sterlin seviyesinde. Ancak modelin ülkemizde satılıp satılmayacağına ilişkin herhangi bir bilgi mevcut değil.

Yeni Zero DSR/X teknik özellikleri

Sahip olduğu elektrikli kurulum ile beraber motosiklet yeni Z-Force motora sahip. Bununla birlikte motosiklet kullanıcılara 225 Nm tork değeri sunabiliyor. Batarya tarafında ise 17,3 kWh boyutundaki pil paketi bizleri bekliyor. Bununla birlikte model menzil noktasında 200 ila 280 kilometre menzile sahip.

Modelin yerden yüksekliğini arttırmak için tamamen yeniden tasarlanan çerçevesi dikkatleri çekerken; modelde 200 mm ayarlanabilir ön süspansiyon ve üç entegre saklama bölgesi bizleri bekliyor.

DSR/X’i Cypher III+ ile kullanıcılara “Bosch Motorcycle Stability Controls” sistemi sunuluyor. Bu sistem ile motosiketin arazi özellikleri optimum şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca Zero, Cypher III+ teknolojisinin her yüzeyde çekiş ve denge noktasında olumlu etkilerinden ve gelişmiş fren modülasyonundan bahsetmekten çekinmiyor.

Ev tipi priz ile yaklaşık on saatte şarj olan model; 21 kWh boyutunda bir batarya opsiyonuna da sahip. Bununla birlikte 6 kW hızlı şarj seçeneği ile şarj süresini yüksek oranda kısaltmak mümkün.

Zero Motorcycles açıklamaları

Zero Motorcycles CEO’su Sam Paschel yeni modele ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Zero Motorcycles’ın ilk ürünü bir arazi motosikletiydi.”

“DSR/X, son teknoloji güç sporları EV teknolojisini geleneksel motosiklet işçiliğinin kalbiyle birleştirerek, ADV sürüş deneyimini dönüştürerek bu mirasın üzerine inşa ediyor.”

Son olarak Zero Motorcycles CTO’su Abe Azkenazi ise modele ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Sahiplerimiz ve savunucularımız yıllardır Zero’dan tam boyutlu bir ADV bisikleti istiyorlar.”

“Müşterilerimizin beklentilerini ve Zero’nun sürüş deneyimini yeniden tanımlama misyonunu karşılayan bir motosiklet tasarlamak için 100.000 mühendislik saatinden fazla yatırım yaptık.” 

“Volkswagen GEN.TRAVEL konsepti oldukça heyecan verici görünüyor”

Exit mobile version