Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Lexus SUV modeli köşeli tasarımı ile dikkatleri çekiyor

Elektrikli Lexus SUV modeline ilişkin paylaşılan yeni görseller ile modelin oldukça köşeli bir tasarım sahip olduğunu söylemek mümkün. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz aylarda Toyota ve Lexus tarafından yapılan etkinlik ile; her iki tarafta da gelecek için planlanan ürün gamı hakkında bazı bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bununla birlikte Japon otomobil üreticilerinin ürün gamında gelecek için elektrikli SUV modellerinin baskın olduğunu söylemek mümkün.

Daha önce yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda, Lexus RZ 450e modelinin bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak Lexus tarafında değişen ürün gamında 2022 yılı içerisinde; RZ 450e modelinden daha büyük bir elektrikli SUV modelinin tanıtılması beklentiler arasında yer alıyor. Paylaşılan görseller ile bu beklentinin daha da güçlü bir hal aldığını söylemek mümkün görünüyor.

RZ 450e modeline göre daha büyük görünen modelin ürün gamı içerisindeki konumu henüz netlik kazanmış değil. Ancak modelin segment itibariyle RZ 450e modelinin üstünde konumlandırılması bekleniyor. Bununla birlikte modelin tasarımına baktığımızda; elektrikli Lexus modellerinde gördüğümüz yeni nesil ızgara bizleri bekliyor. Ön taraftan modelin bir Lexus olduğunu anlamak direkt olarak mümkün. Ancak arka tarafa geldiğimizde aynı şeyi söylemek mümkün değil. Arka tamponda gördüğümüz aerodinamik tasarımların arka çamurluklar boyunca devam ettiğini görebiliyoruz. Ayrıca yeni elektrikli Lexus SUV modelinin arka tasarımında tercih edilen tam genişlikteki stoplarda dikkatlerden kaçmıyor.

Son olarak Toyota ve Lexus tarafın önümüzdeki on yıl içerisinde 30 adet elektrikli modelin tanıtılması planlanıyor. Bu planlar doğrultusunda yeni ürün yelpazelerinin nasıl şekilleneceği ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

“Koenigsegg Quark Motoru kolay entegre olacak şekilde tasarlandı”

Exit mobile version