Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli GMC Hummer kamyonetinin teaser görüntüsü paylaşıldı

Elektrikli GMC Hummer kamyonetinin ilk görüntüleri General Motors’un Instagram hesabı üzerinden paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

GMC, tamamen elektrikli bir hale getirilen ikonik Hummer modeli ile yepyeni bir döneme giriş yapıyor. Bununla birlikte 2021 oldukça sevilen modelinin geleceği için geliştirilen elektrikli varyantının teaser görüntüleri resmi olarak paylaşıldı.

Görselde yer alan model; 2017 yılından beri General Motors tarafına tasarımcı olarak katkı sağlayan Nathan Zabarsky tarafından oluşturuldu. Bununla birlikte görüntüdeki model üretimde bulunan GMC modellerine benzemese dahi dikkatleri toplamayı başardı.

Ön tarafta büyük L şeklindeki agresif farlara ve dik ön kaplaması ile model oldukça gergin bir ön hatta sahip. Elektrikli olduğu için geleneksel ızgaraya sahip olmayan modelin çeki kancalı ön tamponu da dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte yalnızca tek bir görseli paylaşılan modelin; jant tarafında muhtemelen gümüş kollu jantlar kullanıcılara sunulacak.

2024 GMC Hummer EV SUV teknik özellikleri

Yaklaşık yedi ay gibi bir süre önce SUV olarak tanıtılan elektrikli modelin teknik özellikleri için beklentiler şekildeydi;

Model üç elektrik motoru ile birlikte gelmekte. Bu sayede model 830 beygir güce ulaşmayı hedeflemekte. Bu beygir gücü daha önce açıklanan GMC elektrikli pikap modeline göre biraz daha düşük. Fakat model tork tarafında pikap ile aynı veriye; 1350 Nm tork değerine sahip. Ayrıca modelin daha az güçlü 2 elektrikli varyantı da mevcut.

0-100 km/s hızlanma süresine baktığımız vakit ise 3.5 saniyelik bir değer bizleri beklemekte.

Kamyonet tarafında da benzer güç aktarma organlarının kullanıcılara sunulması oldukça yüksek ihtimal. Fakat en doğru bilgileri yalnızca markanın yapacağı resmi lansman ile elde etmemiz mümkün.

Son olarak teaser görüntüleri paylaşılan modelin ardından, Silverado EV ve Sierra EV gibi bir dizi elektrikli modelin geliştirilmesi hedefleniyor.

“Otomobil üreticilerinin en ünlü reklam sloganları”

Exit mobile version