Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli Dodge Challenger ve Charger onaylandı

Elektrikli Dodge Challenger ve Charger onaylandı 10

Elektrikli Dodge Challenger ve Charger modelleri 2024 yılındaki lansmana hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares tarafından yapılan açıklama ile birlikte; Elektrikli Dodge Challenger ve Charger modellerinin geleceği onaylandı. Dodge denilince akıllara Challenger SRT Super Stock gibi lastik dumanı tüten V8 modeli gibi büyük hacimli motora sahip modeller geliyor. Fakat marka elektrikli geleceğe yönelik adımları atmayı da ihmal etmiyor.

Elektrikli Dodge Challenger ve Charger ile ilgili Carlos Tavares ne düşünüyor?

CEO Tavares tarafına yöneltilen Viper modelinin elektrikli versiyonunun gelip gelmeyeceği sorusuna Tavares; “Şarj Cihazı ve Meydan Okuyucu, kesinlikle evet,” cümlesini kullanırken elektrikli Viper modeli hakkında sessiz kaldı. Bununla birlikte Viper modelini elektrikli kaslı olarak hayal eden Dodge severler hayal kırıklığına uğradı. Ayrıca markanın gelecekteki elektrifikasyon planları ile ilgili halen bir çok gizem mevcut.

Paylaşılan teaser videosuna baktığımızda 1960’larda ve 1970’lerde kullanılan Fratzog tasarımına benzeyen ışıklı bir logo tasarımı bekliyor. Ayrıca modelin elektrikli olduğunu gösteren bazı tasarım detayları da bizleri bekliyor.

Modellerin 480 ila 800 kilometre arasında menzile sahip olacak şekilde; dört yeni Stellantis platformu üzerinde inşa edilmesi planlanıyor.

Son olarak elektrikli modellerin yanmalı modellerde olduğu gibi anlık güç ve tork konusunda iddialı olacak. Challenger SRT Hellcat modelinin 807 beygir gücünde olduğunu düşünürsek elektrikli modellerinde bu güç seviyesinde olması muhtemel.

“Audi RS Q E-Tron modeli Dakar Rallisi için tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version