Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli coupe DeLorean Alpha5 tanıtıldı

40 yıllık aranın ardından DeLorean tarafında DeLorean Alpha5 otomobili tanıtıldı. Elektrikli otomobilin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Uzun zamandır beklenen yeni Alpha5, ikonik martı kanadı kapıları ve Louvres arka camı ile beraber tanıtıldı. Bununla birlikte Italdesing tarafından tasarlanan otomobilin, geleceğe uzanan bir tasarım diline sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.

DeLorean Alpha5 tasarımı

Elektrikli modellerin genel tasarım tutumunu yansıtmaya devam eden model; büyük tekerlekleri ve ince far yapısı ile beraber oldukça sportif bir duruşa sahip. Bununla birlikte oldukça kıvrımlı olan modelin gövdesi sayesinde ilk bakışta aerodinamik detayları fark etmek mümkün. Modelin belkide en çok dikkat çeken noktası üstten menteşeli olan devasa martı kanadı formundaki kapıları. Ayrıca model iki tonlu bir kaplamaya sahip.

İç yaşam alanına baktığımızda, model dört kişilik bir kuruluma sahip. Bununla birlikte orta konsolda bulunan dokunmatik gömülü ekranının konumu oldukça ergonomik görünüyor. Bu sayede modelin geleneksel bir kontrol ünitesine de sahip olmadığını söylemek mümkün. Ayrıca herhangi bir B sütununa sahip olmayan modelin arka yaşam alanını ekstra ferah kıldığını söylemek yanlış olmaz.

DeLorean Alpha5 teknik özellikleri

Modelin pil tarafında 100 kWh’ın üzerinde bir kapasiteye sahip olması beklenirken; bütün güç aktarma organları karoserin altına yerleştiriliyor. Bununla birlikte beygir veya tork değerlerine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmazken; modelin 3.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabileceği iddia edildi. Menzil tarafında EPA tarafına dayanarak yapılan tahminler ile 483 kilometre seviyesinde. Tüm bu verilerin performans odaklı versiyon için olduğunu da özellikle belirten marka; sahip olduğu tasarım ile beraber 0.23 cd’lik sürtünme katsayısına sahip.

Boyutları

Model 4995 milimetre uzunluğa, 2044 milimetre genişliğe ve 1370 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte İtalya tarafında devredilen üretime; güç aktarma organları İngiltere merkezli bir tedarikçi tarafından tedarik edilecek.

“Skoda Superb Combi satışa sunuldu!”

Exit mobile version