Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Satış Lideri Oldu

Tesla Satış Lideri Oldu 2

2019 yılının Ekim ayı istatistiklerine baktığımız zaman Tesla, piyasadaki ezeli rakibi olan Çin’li BYD firmasını geride bırakarak elektrikli araç üretiminde birinci sıraya oturmuştur. 

Kısa bir süre öncesine kadar elektrikli araç üreten firmalar arasındaki en güçlü isim BYD firmasıydı. Fakat çok az bir farkla Tesla firmasının önünde kalmayı başarmıştı. Bunun sonrasında Tesla firması kendi bünyesindeki sıkıntıları çözüme kavuşturmasıyla ve üretimini daha da hızlandırarak Çin’li firmanın önüne geçmeyi başarmış görünüyor.

Uzun bir süre boyunca veri uzmanı olan Kevin Rooke, BYD ve Tesla’nın arasındaki rekabeti istatistiksel olarak raporlamaya devam etti. Fakat 2019’un Ekim ayı oranlarına baktığımız zaman Tesla 807,954 elektrikli araç BYD firması ise 787,150 elektrikli araç teslimatı yaparak ABD’li firmanın gerisinde kalmıştır. Ancak oranları daha dikkatli gözlemlediğimiz zaman görmekteyiz ki Tesla, sadece elektrikli araç üretirken BYD firması ise hybrid ve elektrikli araç üretimi yapmaktadır. Çin firması için bir diğer kötü haber ise, Çin piyasasında hızla düşemeye devam eden satış rakamları nedeniyle Tesla firmasının arayı açmasına nerdeyse kesin gözüyle bakabiliriz.

Exit mobile version