Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli 2022 Genesis G80 modeli resmi olarak duyuruldu

Elektrikli 2022 Genesis G80 modeli resmi olarak duyuruldu 9

Genesis EV çağına 2022 Genesis G80 modeli ile giriş yapıyor. Model ile ilgili detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Genesis markası G80 modelinin tamamen elektrikli bir uyarlaması ile birlikte resmi olarak EV alanına giriş yapmakta. Bununla birlikte marka modeli Şangay Otomobil Fuarında resmi olarak tanıttı.

2022 Genesis G80 teknik özellikleri

Genesis bilindiği gibi Hyundai tarafının lüks otomobil ürettiği bölümü. Bununla birlikte marka modellerine bir çok güzel özelliği eklemekte. Modelde yer alan kontrol edilebilen çekiş sistemi özelliği bu özelliklerden sadece bir tanesi. Bu özellik sayesinde model önden, arkadan veya dört tekerlekten çekiş arasında otomatik olarak geçiş yapabilmekte. Bu da elbette hem önde hem de arkada elektrik motoru olduğu anlamına gelmekte. İkinci motor gerektiği zamanlarda kapatılarak verimliliği arttırması ile birlikte; çekiş sistemini de arkaya taşıyabilmekte.

Model dört tekerlekten çekiş sistemi devrede iken 365 beygir güce ve 700 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte bu değerler modele oldukça yeterli görünmekte. Testlere göre modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.9 saniye.

Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi özel EV’lere çok benzeyen Elektrikli G80 modeli V2L isimli bir teknolojiye de sahip. Bu teknoloji sayesinde model çift yönlü şarj olabilmekte. Şarj konusundan bahsetmişken model 350 kW değerine kadar hızlı şarjı desteklemekte. Ayrıca model sadece 22 dakika gibi bir sürede yüzde 10 ila 80 arasında bir şarj seviyesine ulaşabilmekte.

Menzil tarafına geldiğimiz vakit ise bizleri modelin NEDC’de yaptığı 500 kilometre üzerindeki veriler beklemekte. Fakat WLTP ve EPA tarafında bu değerin değişebileceği ihtimalini de unutmamak gerek. Eğer tahmin yapmak gerekirse eğer modelin 19″ boyutunda çok kollu jantlar ile 427 kilometre seviyesinde bir menzile ulaşması muhtemel. Ayrıca model sahi olduğu çatı itibari ile birlikte verimliliğini de arttırmakta.

Modelin tasarımı nasıl ?

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit bizleri oldukça lüks bir tasarım beklemekte. Araç oldukça zarif bir tasarıma sahip. Fakat iç tarafta model normal olan modele oldukça çok benzemekte.

Ön tarafa baktığımız vakit modelin farları ve ızgara görünümlü detayları gerçekten oldukça güzel görünmekte. Bununla birlikte ön tampondan başlayıp aracı çevreleyen krom çita detayı modele oldukça güzel bir hava katmakta.

Arka tarafa baktığımız vakit ördek kuyruğuna benzeyen bagaj tasarımı ile model mutlaka ek bir yere basma kuvvetine sahip. Ayrıca modelin arka tasarım çizgisi de aracın bütünüyle oldukça uyumlu görünmekte.

Genel olarak model tasarım anlamında güncel tasarım dilini yakalamış görünmekte. Bu tasarımın çok kollu jantlar ile de tamamlanmış olması bir diğer güzel haber.

Son olarak diğer E-GMP araçların piyasaya sürülme vakitlerini göz önüne aldığımız vakit elektrikli 2022 Genesis G80 modelinin bu yıl içerisinde satışa sunulması beklenmekte.

“2021 Mercedes-Benz EQB resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version