Site icon Dijital Tekerlek

Elektrik Dağıtımı Şarj İstasyonlarına Depo Edilecek

Elektrik Dağıtımı Şarj İstasyonlarına Depo Edilecek 2

Yerli otomobilin  aynı Tesla model elektrikli araçlarda olduğu gibi belli noktalara konulacak olan elektrik dağıtım istasyonları ile araçlara endeksleneceği ve bu sayede araçlar istediği zaman depolarını doldurabileceği düşünülmektedir.

Geçtiğimiz aylarda büyük bir tören ile birlikte tanıtılan yerli otomobilin 2022’de satışa sunulacağı kesin gözüyle bakılıyor. 2 sene gibi kısa bir süre kala birçok elektrik dağıtım şirketinin de iştahının kabardığı, yapılacak ihalede dağıtımın almak için birçok çalışma yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Yerli otomobilin en çok da elektrik dağıtım şirketlerine kazandıracağını düşündüğümüzde bu dağıtımın hangi şirketten yapılacağı da en az yerli otomobilin üretimi kadar önemli bir konu olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili olarak TOGG şirketinin çalışmaları sürdürüldüğü açıklanarak, en iyi dağıtımı yapan şirketin ihaleyi alacağı sinyalleri verildi.

Kısa Zamanda Büyüme Sağlanmalı

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Başkanı Serhat Çeçen konu hakkında yaptığı açıklama da şarj istasyon sayısının çok hızlı bir şekilde artmasının doğru yayılım açısından riskli olacağını belirtti. Bu sebepten ötürü kurulum yapılan şebeke ihtiyaçlarının ve kısıtlarının da dikkate alınması gerektiğini açıkladı. Elektrikli araç şarj istasyonlarında arz kaynaklı büyüme sağlanarak bu sebepten ötürü etkiler ve kesinti ihtimali en aza indirileceği düşünülmektedir.

Elektrik dağıtımının dijital altyapısının geliştirilmesi konusunda elektrikli araçların şebekeye entegrasyonunu kolaylaştıracağı ifade edilirken Çecen, dağıtım şirketlerinin yapmış olacakları stratejilerin de önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde bu alanda 25 firma faaliyet göstermektedir. 81 ilin 60’ında şarj istasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonların yaklaşık yüzde 25’i hızlı şarj istasyonu görevini görmektedir.

Exit mobile version