Site icon Dijital Tekerlek

Ekim ayının SUV lideri: Peugeot 2008!

Fransız otomobil üreticisi Peugeot 2008 modeliyle ulaştığı 1.143 adetlik satış rakamı ile Ekim ayını lideri olarak tamamladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atlım.

Eylül ayında 1.082 adet satan model bu yılın ilk 10 ayı boyunca kendi sınıfında liderliği elden bırakmadı. Bununla birlikte Ocak – Ekim dönemi toplamında 7.507 adet satan ve en çok tercih edilen SUV modellerinden birisi olan 2008 modeli bu süreç içerisinde yüzde 15’lik bir pazar payını da elde etti. Ayrıca markanın en büyük SUV modeli olan 5008 tarafında da benzer bir başarı görüldü. 5008 modeli ise yüzde 21’lik pazar payı ile sınıfını lider olarak tamamladı.

Peugeot 2008 ve SUV pazarındaki yükseliş grafiği

Peugeot SUV pazarında yakaladığı başarının yanı sıra 2021 yılında toplam pazar payında da yükselen bir grafik çizmeyi başardı. Bununla birlikte markanın Ekim ayı toplam pazar payı geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre 1,2 puan artarak yüzde 8,3 seviyesine yükseldi. Aynı şekilde binek otomobil pazarında da yukarı yönlü bir grafik yakalayan marka; Ekim ayı binek otomobil pazar payı 2020’nin aynı dönemine göre 1,7 puanlık artışla yüzde 8,7 seviyesine yükseldi. Ayrıca hafif ticari satışlarında Ekim ayında yüzde 7,4’lük bir pay elde eden marka Ocak-Ekim döneminde ise geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 43’lük bir artış yakalamayı başardı.

Peugeot 2008 SUV modeli Eylül ve Ekim aylarında arka arkaya gösterdiği satış performansıyla dikkatleri üzerine topladı. Bununla birlikte model yüzde 21’lik Eylül ayı pazar payını, Ekim ayında yüzde 28 seviyesine yükseltmeyi başardı.

Açıklamalar

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Büyüyen SUV pazarının önemli oyuncularından birisi olarak PEUGEOT geçtiğimiz yıl SUV lideri olmayı başarmıştı. Bu yıl da Ekim ayında bu başarımızı sürdürerek en çok SUV araç satan marka olduk. Hem SUV 2008 hem de 5008 modellerimiz kendi segmentlerinde bu ayı lider kapattılar. Sınıfında fark yaratan özellikleriyle Türk tüketicisinin tercihi olmaya devam eden SUV 2008, 2021 yılının ilk 10 ayında yine sınıfının lideri oldu. Hedefimiz yılsonuna dek bu başarıyı sürdürmek ve B-SUV sınıfını lider tamamlamak”

“Otomotiv sektörü, pandemi ve hemen sonrasında tedarik zincirinde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle oldukça zor bir yıl geçiriyor. Belirsizliğin böylesinde zor olduğu bir yılda PEUGEOT markası olarak gerek SUV gerekse hatchback ve sedan modellerimizle ihtiyaçları karşılamak için maksimum bir çaba gösteriyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz yılı SUV sınıfının lideri olarak tamamlayan markamız bu sene Ekim ayında da zirvede yer aldı. SUV 5008 ve SUV 2008 modellerimiz sınıflarında yakaladıkları %21 ve %28’lik pazar payları ile bu liderliğe Ekim ayında da ciddi katkı sağladılar. PEUGEOT SUV 2008, sınıfında fark yaratan özellikleriyle satışa sunduğumuz günden beri Türk tüketicisinin tercihi oldu ve bunu başarıyla sürdürüyor. İlk 10 ayda 7.507 adetlik satışa ulaştığımız SUV 2008’in başarısını son 2 ayda da devam ettirerek B-SUV sınıfı lider tamamlamak istiyoruz”

Exit mobile version