Site icon Dijital Tekerlek

Efsanevi Japon otomobilleri

Efsanevi Japon otomobilleri 9

Otomobil üretme ve geliştirme konusunda tüm dünyaya kendini kanıtlayan Japon otomobil üreticilerinin imzasına sahip, efsanevi Japon otomobilleri ile oluşturduğumuz listemizin ilk bölümü sizlerle. Listemizin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

1- Autozam AZ-1

Listemizin ilk sırasında minyatürleştirilmiş bir Japon sanatı olarak nitelendirebileceğimiz Autozam AZ-1 modeli bulunuyor. Bununla birlikte Mazda tarafından üretilen model mini süper otomobil görünümü ve 63 beygir güç üretebilen 657 cc turboşarjlı motoru ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Ayrıca model 720 kilogramlık ağırlığının da büyük etkisiyle 100 km/s hıza 8.0 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor.

2- Daihatsu Charade GTti

Efsanevi Daihatsu modelin 993 cc hacminde olan bir motor bizleri bekliyor. Bununla birlikle modelin performansının yanı sıra sahip olduğu duruş itibariyle bir çok kişinin gönlünü kazanmayı başarmıştı. 7.7 saniye olan 0-100 km/s hızlanma süresi ile Charade GTti listemizde ikinci sırada yer alıyor.

3- Honda NSX

2977 cc V6 motoru ile 1990 NSX modeli gerçekten 1990’lı yıllara damgasını vurmayı başardı. Honda tarafının en iyi süper otomobili üretmeye karar vermesi üzerine geliştirilen modelin geliştirme aşamasında; Ayrton Senna dahi tamamen alüminyum olan şasi dinamiklerinin geliştirilmesinde yardımcı oldu. Ayrıca modelde bulunan V6 motorun özel olarak sıfırdan tasarlandığını da belirtmek gerekiyor.

4- Honda Civic

Listemize bir diğer Honda ile devam ediyoruz. Günümüzde oldukça sevilen yeni nesil Civic modellerinin 1973 yılında tanıtılan abisi bizlerle. Bu Civic modeli ile Honda yalnızca kendi otomobil ailesini değil bir çok otomobil üreticisini de etkilemeyi başardı. Örnek vermek gerekirse Rover tarafı 200 ve 400 modellerinin geliştirilmesinde direkt olarak Civic modelini baz aldı. Ayrıca marka, günümüze kadar 20 milyondan fazla Civic modelini satmayı başardı. Bu başarının üretilen tüm Civic nesillerini kapsadığını da özellikle belirtmek gerek.

5- Datsun 240Z

Datsun 240Z 1969 yılında resmi olarak piyasaya sürüldü. Piyasaya sürülmesi ile spor otomobiller için adeta bir devrim yaşatan model tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Model sahip olduğu 151 beygirlik güç aktarma organları ile 100 km/s hıza 8.1 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyordu.

6- Honda S2000

Honda S2000 modelinin seveni de, sevmeyeni de oldukça çok. Fakat herkesin ortak paydası yüksek ihtimalle modelin oldukça özel olduğu yönünde. 1999 lansmanı ile litre başına en güçlü motora sahip olan model 240 beygir güç üretebiliyordu. Bununla birlikte modelde bulunan V-TEC motor ile üretilen efsanevi ses kullanıcıları kendine aşık etmeye yetiyordu. 10 yıl süren üretim ömrü ile 100.000’den fazla satmayı başaran model direkt olarak BMW Z4 ve Porsche Boxster gibi Alman rakipleri ile rekabet halindeydi.

7- Isuzu Trooper

İlk nesli 1981 yılında piyasaya çık SUV modeli Land Rover Defender ve Toyota Land Cruiser modelleri ile rekabet etmek için tasarlandı. Bununla birlikte bu rekabeti 1991 yılında tanıtılan ikinci nesil Trooper ve Land Rover Discovery modeli arasında gerçekleşen rekabet devam etti.

8- Lexus LFA

Yamaha ve Lexus işbirliği ile oluşan enfes sesi ile Lexus LFA modelini bu listeye eklememek olmazdı. Bununla birlikte 4.8 litrelik V10 motorun çıkardığı ses sayesinde model bir çok kişinin “dream car” olarak nitelendirdiğimiz hayal ettiği araba olmayı başardı. Elbette oldukça özel bir geliştirme aşamasına sahip olan modelin yapısının tamamı neredeyse karbon fiber malzemelerden üretildi. Ayrıca modelin son zamanlarda ilk çıktığı günlere nazaran çok daha kıymetli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Efsanevi Japon otomobilleri olarak isimlendirdiğimiz listemizin ilk bölümünün sonuna geldik. Listemizdeki modellerin herhangi bir önem sırası olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Listemizin devamı niteliğinde olacak olan ikinci bölüme ise önümüzdeki hafta aynı gün aynı saatte ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

“Yenilenen Mercedes-Benz CLS Türkiye’de!”

Exit mobile version