Site icon Dijital Tekerlek

Efsanevi Japon otomobilleri

Efsanevi Japon otomobilleri 11

Otomobil üretme ve geliştirme konusunda tüm dünyaya kendini kanıtlayan Japon otomobil üreticilerinin imzasına sahip, efsanevi Japon otomobilleri ile oluşturduğumuz listemizin ikinci bölümü sizlerle. Listemizin detaylarına gelin birlikte göz atalım.

1- Toyota Land Cruiser

İlk tasarlanma amacı her yere gidebilecek bir araç olan model 1951 yılından bu yana üretilmeye devam ediyor. 10 milyondan fazla üretilen 4×4 versiyonuyla model, bu alanda her zaman kullanıcılar için oldukça güçlü bir seçenek olmuştur. İlk etapta Willys Jeep modelinden ilham alınarak geliştirilen modelin 1960 40 Serisi ile özgün bir tasarıma kavuştuğu söylenebilir. Bununla birlikte uzun yılların getirdiği arz değişimleri ve pazara yönelik geliştirmeler ile Land Cruiser yoluna daha lüks bir SUV olarak devam ediyor.

2- Toyota MR2

Toyota MR2, Japonya’da üretilen ilk ortadan motorlu üretim otomobiliydi. MG MGB modelinin üretiminin sona ermesinden yalnızca dört yıl sonra üretilen model, hareketli motoru ve canlı dinamikleri ile kullanıcılara sunuldu. Bununla birlikte Toyota ürettiği iki yeni nesil ile modelin çekiciliğini korumayı başardı. Özellikle bu nedenle MR2 modeli bir çok kişinin takdirini kazanmayı başardı.

3- Toyota Corolla

Dünyanın en çok satan otomobili olan Toyota Corolla, 1966 yılından bu yana rozetini değiştirmeden yoluna devam ediyor. Günümüze kadar 12 farklı nesli bulunan model yaklaşık 50 milyon adet satıldı. Corolla sahip olduğu özellikleri, basitliği ve uzun ömürlü kullanım süreleri ile çok sayıda kullanıcıya hitap edebiliyor. Ayrıca yıllar boyunca değişen taleplere yönelik oldukça güzel bir şekilde geliştirilen model çok sayıda pazarda satışlarını sürdürmeye devam ediyor.

4- Subaru Impreza

İlk çıktığı günlerde standart Impreza modelleri oldukça sevilse dahi Impreza ailesinin dönüm noktası Turbo 2000 ve türevleri ile gerçekleşti diyebiliriz. 1995 Dünya Ralli Şampiyonasını Colin McRae pilotluğunda kazandıran model, ralli tarafındaki başarıları ile otomobil severler tarafında oldukça özel bir yer edinmeyi başardı. Ardından gelen modeller sahip oldukları özellikleri ve ikonik duruşlarıyla akıllara yer etmeyi başardı.

5- Nissan GT-R

1968 yılına kadar ulaşan GT-R amblemi ile birlikte GT-R serisi Japon otomobilleri arasında oldukça özel bir yere sahip. GT-R modellerinin tamamını detaylı incelediğimiz ve Nissan markasının tarihine göz attığımız haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

6- Nissan 200SX

300ZX ve Skyline GT-R modellerinin ardından Nissan, 1989 yılında spor araba pazarında oldukça güçlü bir konuma sahipti. 1993 yılında yeni versiyonu sunulana kadar S13 dört yılda 1 milyondan fazla satış gerçekleştirdi. Çoğu pazarda Silvia olarak isimlendirilen bu serinin ilk modeli 1975 yılında sunuldu ve altı nesil boyunca satılmaya devam etti. 2022 yılında ise modelin satışı sona erdi. Nissan tarafından üretilen en iyi coupe modellerinden birisi olarak kabul edilen 200SX, günümüzde bir çok koleksiyoncunun radarında.

7- Mitsubishi Lancer Evolution

Kısaca Evo olarak bilinen model, 244 beygirlik gücü ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle ralli tarafında oldukça başarılı bir geçmişe sahip. Bununla birlikte Tommi Mäkinen sürücülüğünde gelen Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki şampiyonluklar ile Evo VI modeli seride en dikkat çeken model olmayı başardı.

8- Mazda RX-7

Oldukça şık bir spor otomobil olarak bilinen ilk nesil Mazda RX-7, direkt olarak Porsche 924 modeline karşı rekabet halindeydi. Model sahip olduğu farklılıklar ile kullanıcılarına kendini oldukça sevdirmeyi başardı. Ardından gelen yeni nesilleri ile de oldukça başarılı olan model halen değerine değer katmaya devam ediyor.

9- Mazda MX-5

Japonya için oldukça önemli olan MX-5, üstü açık iki kişilik spor otomobil sınıfını Japonya’da unutulmaktan kurtaran model olarak hatırlanıyor. Bununla birlikte otuz yılı aşkın süredir üretilen model, basitliği ile sunduğu keyifli sürüş deneyimi sayesinde kendini sevdirmeyi başardı. Bununla birlikte uzun süredir modeli güncel tutan marka halen MX-5 modelini kullanıcılara ulaştırmaya devam ediyor.

10- Lexus LS

1989 yılında piyasaya sürülen LS modeli pürüzsüz ve sessiz sürüşü ile kendisine hayran bırakmayı başarıyordu. Bu sevginin ardında ise 4.0 litrelik V8 motora sahip olması yatıyordu. Güçlü motorunun yanı sıra modelin sahip olduğu konforda oldukça üst düzeydeydi. Bu nedenle model direkt olarak Mercedes-Benz S-Serisi ile kıyaslanmaktaydı.

Efsanevi Japon otomobilleri olarak isimlendirdiğimiz listemizin ikinci bölümünün sonuna geldik. Listemizdeki modellerin herhangi bir önem sırası olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Ayrıca listemizde bulunmayan bir çok efsanevi modelin olduğunun farkındayız. Sağlıkla kalın.

“Suzuki Burgman 400 Türkiye’de!”

Exit mobile version