Site icon Dijital Tekerlek

Honda CB750 Hornet modeli yeniden Türkiye’de!

Honda CB750 Hornet modeli, sınıfının en iyi güç-ağırlık oranı ile tüm sürüş koşullarında üstün bir keyif sunan tamamen yeni motoru ve tasarımıyla Türkiye yollarına çıkıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

755 cc motoru ile güçlü bir performans sunan Hornet’in Street-Fighter tasarımındaki keskin hatları dikkat çekerken; yeni tasarım yüksek çekiş gücüyle kullanım kolaylığı ve ultra hafif iskeletiyle performanslı sürüş özellikleri sergiliyor. Honda’nın efsane modellerinden olan CB750 Hornet, yeni tasarımı ve güçlenen motoruyla 18 Mart 2023 tarihinde 243 bin TL’den başlayan fiyatı ve Parlak İnci Beyazı, Grafit Siyah ve Sarı olmak üzere üç renk seçeneği ile Honda bayilerinde satışa sunuluyor.

Honda’nın ilk kez 1998 yılında Avrupa yollarına çıkan ve efsane modelleri arasında yer alan Hornet, yenilenen tasarımıyla geri dönüyor. Kompakt ve naked tarzıyla kullanıcıların beğenisini kazanan Hornet, yıllar içerisinde Honda mühendislerinin teknolojileri ile geliştirilerek Honda’nın mirasındaki önemli modellerden biri haline geldi. İtalya Roma’daki Ar-Ge tesisinde özellikle genç sürücülerin beklentileri doğrultusunda güçlendirilen ve tasarımı yenilenen CB750 Hornet, keskin çizgilere sahip minimalist görünüm ile modern bir streetfighter tarzını ortaya koyuyor. Honda’ya özgü denge, stabilite ve yol tutuşu özellikleriyle sınıfının en iyi güç-ağırlık oranı sayesinde tüm sürüş koşullarında sürücüsüne üstün bir sürüş keyfi sağlıyor. Honda için streetfighter konseptini temsil eden yeni CB750 Hornet, Honda’nın günümüz tüketici ihtiyaçları ile mirasını sentezleyen model olmasıyla öne çıkıyor. Honda’nın efsane modellerinden olan CB750 Hornet, yeni tasarımı ve güçlenen motoruyla 18 Mart 2023 tarihinde 243 bin TL’den başlayan fiyatı ve Parlak İnci Beyazı, Grafit Siyah ve Sarı olmak üzere üç renk seçeneği ile Honda bayilerindeki yerini alıyor.

Honda CB750 Hornet teknik özellikleri

MOTOR
Motor tipiSu soğutmalı, OHC 4 zamanlı, 8 supaplı Paralel Twin ile 270° krank ve uni-cam
Motor hacmi755 cc
Çap x Strok (mm)87 mm x 63,5 mm
Sıkıştırma oranı11.0:1
Maksimum güç92 HP, 67,5 kW, 9.500 d/d
Maksimum tork75 Nm, 7.250 d/d
Gürültü seviyesi (dB)Lwot – 77.5; Lurban – 73.5
Maksimum hız205 km/s
Yağ kapasitesi3.8 lt
MarşElektrikli
YAKIT SİSTEMİ
KarışımPGM-FI elektronik enjeksiyon
Yakıt deposu kapasitesi15,2 lt
CO2 emisyonu WMTC100 gr/km
Yakıt tüketimi23 km/lt – 4,35 lt/100 km
ELEKTRİK SİSTEMİ
Akü12v 7.4Ah
GÜÇ AKTARIMI
Debriyaj tipiIslak çoklu, destekli kaydırmalı kavrama
Şanzıman tipi6 vitesli manuel şanzıman
Son dişliZincir
İSKELET
İskelet tipiÇelik elmas
ŞASİ
Ebatlar (UxGxY)2.090 mm x 780 mm x 1.085 mm
Aks mesafesi1.420 mm
Gidon açısı25˚
Trail99 mm
Sele yüksekliği795 mm
Yerden yükseklik140 mm
Boş ağırlık190 kg
Dönüş çapı2,7 m
SÜSPANSİYON
Süspansiyon önShowa 41mm SFF-BPTMTM USD, 130 mm süspansiyon yolu
Süspansiyon arkaTekli amortisör, Pro-Link salıncak, 150 mm süspansiyon yolu
TEKERLEKLER
Jant ön5Y Kollu Dökme Alüminyum
Jant arka5Y Kollu Dökme Alüminyum
Lastik ön120/70ZR-17
Lastik arka160/60ZR-17
FRENLER
ABS Tipi2 kanal
Frenler önÇift 296 mm x 4 mm disk ile Nissin radyal monte 4 piston kaliperler
Frenler arkaTek 240 mm x 5 mm disk ile tek piston kaliper
GÖSTERGELER ve ELEKTRİK
GöstergelerTFT ekran
Ön farlarLED
Arka lambalarLED
BağlanabilirlikHSVC
USBType C
Otomatik sinyal kapatmaEvet
Güvenlik sistemiHISS
Ek özelliklerESS, 4 Sürüş modu

Honda CB750 Hornet tasarımı

Eşekarısı kanadından esinlenilerek tasarlanan yakıt deposunun çizgileri imza niteliği taşırken; keskin tasarımlı ön grenajdan zarif kuyruk tasarımına kadar tüm ayrıntılar Hornet’in sportif ve hırçın karakterini ortaya koyuyor.Yalnızca 16,6 kilogram iskelet ağırlığına sahip olan yeni Hornet’in, motor performansını yansıtacak şekilde ayarlanan yeni hafif çelik elmas bir iskeleti bulunuyor. Dik sürüş pozisyonuna uygun 795 mm sele yüksekliği ile doğal oturma pozisyonu için geride konumlandırılan ayaklıklar ve geniş gidonlar farklı sürücülerin gereksinimlerini karşılıyor. Çeviklik ve geri bildirim için yeni çelik salıncakla birlikte ayarlanabilir ön yüke sahip arka amortisör, eğlence faktörünü en üst düzeye çıkarıyor. LED aydınlatmalar ve sinyaller otomatik olarak kapanırken; üstün sürüş güvenliği için ise Acil Durum Fren Sistemi bulunuyor.

Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) aracılığı ile hem Android hem de ilk kez IOS cihazlar için sunulan gelişmiş bağlanabilirlik özellikleri ile pratik, okunaklı ve tüm sürüş bilgilerini sürücüye anlık olarak aktaran 5 inçlik yüksek çözünürlüklü TFT renkli ekran sürüş keyfini destekliyor. Sürücünün tercihine göre analog veya grafik bar olmak üzere dört tip hız/devir ekranının yanı sıra yakıt göstergesi/tüketimi, sürüş modu seçimi/motor parametreleri, vites seçimi ve devir sayacında vites değişim uyarısı bilgileriyle gösterge ekranı kişiselleştirilebiliyor. Panel, sol gidondaki kumanda üzerinden yönetilirken; Honda Akıllı Telefon Sesli Kontrol Sistemi (HSVCS) sayesinde sürüş anında telefon görüşmeleri, mesajlar, müzik ve navigasyonun sesli kontrolü gibi işlevlere erişim sağlanabiliyor.

“Yeni nesil Lexus RX Türkiye’de satışa sunuldu!”

Exit mobile version