Site icon Dijital Tekerlek

eCall Düzenlemesinde BTK’nın Açıklaması

eCall Düzenlemesinde BTK’nın Açıklaması 2

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun da katılımlarıyla gerçekleşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda merakla beklenen eCall konusu da ele alındı.

Elektronik sözleşme imkanının gelmesiyle birlikte vatandaşların hizmet alabilme olanakları çok daha iyi konuma getirilmiştir. Kullanıcıların yapması gereken tek şey ise GSM operatörleri üzerinden E-Devlet resmi sitesinde yer alan abonelik sözleşmesini yapmalarıdır. Bir diğer yöntem ise, yenilenen kimlik kartlarımız ile gerekli mevzuatın değişiminden sonra kimlik kartlarımız aracılığı ile de bu imkandan faydalanabilme olanağına sahip olabiliriz.

Geçtiğimiz günlerden itibaren eCall sistemine sahip araç türlerinin yurdumuza getirilmeye başladığını bilmekteyiz. Söz konusu olan eCall düzenlemesinden kısaca bahsedecek olursak, artık araçlarımızda kaza yaptığımız anda veya çeşitli kötü durumlarda aracımızdaki bu sistem otomatik olarak acil çağrı merkezini bilgilendirecektir.

BTK’nın yaptığı açıklamalarda bütün operatörlerin değil de anlaşma dahilinde olan operatörlerin bu sistemde yer alacağının haberini de verdi. Bir diğer açıklama ise ülkemizde araç üretimi yapan firmaların bu sisteme uygun araçların üretimine başladığını ve yurt dışından uygun araçların getirildiğini belirtti.

Exit mobile version