Site icon Dijital Tekerlek

E-Legend EL1, B grubundan ilham alan tasarımıyla geldi

E-Legend, Audi Quattro S1‘den ilham alan EL1 modeli Münih Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Rallinin B grubu döneminden ilham alan model hangi özelliklere sahip? Gelin yakından göz atalım.

E-Legend EL1 teknik özellikleri

EL1, önde bir motora ve arkada iki motora güç sağlamak için T-şekilli 90 kWh pil takımı kullanır.

Motorlar, 805 beygir EL1’de Quattro benzeri kullanım sağlayacak şekilde yapılandırılmış ancak E-Legend’in başkanı ve baş tasarımcısı Marcus Holzinger, gelecekteki E-Legend’lerin dinamik niteliklerinin uygun şekilde değiştirileceğini söyledi. Parçaların yerini değiştirerek ön motoru kapatmak veya statik ağırlık dağılımını değiştirmenin mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

Holzinger, EL1’in karbon fiber şasisi, süspansiyonu ve elektrikli güç aktarma sisteminin entegre bir birim olarak tasarlandığını açıkladı. Bu ise, diğer üstyapının onunla kolayca entegre edilebileceği, mimarinin biraz farklı dingil mesafelerine izin verecek kadar esnek olduğu anlamına geliyor.

E-Legend EL1 tasarımı

E-Legend EL1

E-Legend’e başlamadan önce Volkswagen‘de tasarımcı olarak çalışan Holzinger, “Audi design ile yakın ilişkim var ve orada bir çelişki yok. Çok seviyorlar. Çok ilerici ve fütürist bir stratejileri var; orada retro tasarıma yer yok.”

Holzinger’in EL1 tasarımında da bulunan Audi esintileri rahatlıkla göze çarpıyor. “EL1 ile Audi’yi yorumluyoruz, ancak gelecekte başka bir şey olabilir. Bu sadece başlangıç ​​noktası,” dedi Holzinger.

Sonraki modelleri için, potansiyel ilham sıkıntısı çekmeyecek olan E-Legend için Holzinger, portföyüne en çok hangi otomobilleri eklemek istediği sorulduğunda Lancia Delta S4, Lancia 037 ve Ford RS200‘ü alıntılarken, potansiyel alıcıların isteklerinin belirleyici faktör olabileceğini kabul etti.

E-Legend, EL1’i piyasaya sürmek için finansmana sahip olduğunu iddia ediyor, planının vergi öncesi 890.000 euro fiyatla 30’dan fazla otomobil üretmemeyi planladığını iddia ediyor. Ama aynı zamanda işi daha da ileriye taşımak ve genişletmek için daha büyük bir yatırımcı arıyor.

Markanın ivmelenmesinin nasıl olacağı şimdiden merak konusu oldu.

Yeni EL1 prototip modelleri üretimi şimdi başladı ve ilk müşterilerin arabaları 2023 yılının sonlarına doğru teslim edilecek.

“2022 Toyota Tundra yenilenmiş haliyle tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version